BMW maakt motor van de toekomst die rechtstreeks uit een scifi-film lijkt te komen

BMW Motorrad Concept Link

Het verleden leert dat we bij BMW altijd aan het goede adres zijn als het gaat om originele voertuigconcepten. Wat dacht je van de BMW Vision Next 100 die de autofabrikant vorig jaar toonde. Of de Tron-achtige motor die het bedrijf in oktober aan de wereld toonde. Het nieuwste concept van BMW, weer een motor, is wat minder spectaculair dan die Motorrad Vision Next 100, maar ook deze lijkt rechtsstreeks uit een scifi-film te komen. Uit Blade Runner om precies te zijn, merkt The Verge terecht op.

Het gaat om de BMW Motorrad Concept Link. Een elektrische motor, die wel wat weg heeft van een scooter. Er zitten een paar toffe functies in. Zo wordt er allerlei nuttige informatie – bijvoorbeeld over je snelheid en de accucapaciteit – op het windscherm geprojecteerd. Het bedienen van het systeem gaat via een touchscreen op het stuur.

Daarnaast voorziet BMW hoe de motor samenwerkt met een connected motorjack, waardoor je bijvoorbeeld makkelijk het bagagevak kunt openen. En uiteraard doet BMW iets met kunstmatige intelligentie in dit concept. Zo plant de motor automatisch routes om basis van je agenda en routines en selecteert hij automatisch passende muziek bij je rit.

Leuke functies, maar uiteindelijk is de visie die de fabrikant hier toont voor de toekomst van motorrijden wat beperkt. Gelukkig maken de plaatjes van de BMW Motorrad Concept Link veel goed.

BMW Motorrad Concept Link

BMW Motorrad Concept Link

BMW Motorrad Concept Link

BMW Motorrad Concept Link

BMW Motorrad Concept Link

BMW Motorrad Concept Link

0 Reacties
Reageer