‘Elektrische auto’s al snel goedkoper dan brandstofauto’s’

Het zal niet lang meer duren voordat elektrische auto’s goedkoper worden dan de conventionele brandstofauto, blijkt uit onderzoek. Hierdoor begint het besparen al gelijk bij aanschaf, en niet pas wanneer je de auto langer in bezit hebt.

Uit het onderzoek van Bloomberg New Energy Finance blijkt dat doordat de batterijen in auto’s steeds goedkoper worden we al snel zullen zien dat de elektrische auto goedkoper wordt dan een brandstofauto. Batterijen zijn goed voor de helft van de kosten in een elektrische auto, en doordat er steeds meer autofabrikanten bezig zijn met de ontwikkeling van dat type auto zal de prijs van een batterij zakken.

De prijs zal volgens het onderzoek tussen 2016 en 2030 met 77 procent dalen. Dat betekent dat vanaf 2025 de elektrische auto goedkoper is.

Elektrische auto

“Ze zullen op voorhand goedkoper worden, waardoor mensen ze eerder aan zullen schaffen”, zegt onderzoeker Colin McKerracher. “Vervolgens neemt dat alleen maar toe.”

Ontwikkeling elektrische auto

Eigenlijk iedere autofabrikant is momenteel bezig met de ontwikkeling van meerdere elektrische auto’s. Doordat er zoveel fabrikanten mee bezig zijn neemt de kwaliteit van een elektrische auto alleen maar toe en door het volume zal de prijs gedrukt worden.

Volvo heeft al aangekondigd dat het per 2023 zelfs geen brandstofmotoren meer ontwikkelen. Het bedrijf ziet diesel in de toekomst niet meer als rendabel door de steeds striktere milieu-eisen. Toen de Zweedse autofabrikant bekendmaakte dat het de productie van brandstofmotoren in 2023 staakt loofde het Tesla voor het creëren van vraag naar elektrische voertuigen.

Brandstofauto sterft in 2035

De definitieve ondergang van de brandstofauto zal vermoedelijk in het jaar 2035 plaatsvinden. In Nederland moeten alle verkochte auto’s dan elektrische zijn en ook in andere Europese landen als Frankrijk, Duitsland, Zweden en België zijn ze bezig met soortgelijke wetgeving. Deze landen doen dit in navolging van koploper van Noorwegen, dat al in 2025 een einde maakt aan nieuwe benzine- en dieselauto’s.

0 Reacties
Reageer