Verander je work-out in een AR-strategiespel met Run an Empire

Run-an-Empire

Sporten is belangrijk, maar je hebt lang niet altijd de motivatie om het te doen. Met Run an Empire moet je work-out nog leuker worden en je motivatie om het te doen hoger. Het spel is namelijk zo gemaakt dat je moet hardlopen (of joggen of wandelen) om te winnen, meldt Engadget.

Het idee van het spel is dat je stukken land moet overwinnen. Vervolgens kun je daar bouwen, geld verdienen en verder uitbreiden. Iedere keer als je gaat hardlopen, wordt je gebied groter en bouw je nieuwe dingen. Huur je bijvoorbeeld jagers in, dan kun je sneller doorgroeien naar onderzoekscentra en ruimtevaartstations.

Het spel is volledig in augmented reality en draai je op je telefoon.En net als bij diverse andere spellen kun je geld uitgeven om sneller vooruit te komen.  Je kunt het ook koppelen aan Strava om je afgelegde routes bij te houden.

10 miljoen spelers

Het spel kwam deze zomer in Groot-Brittannië op de markt, waar het al 40.000 gebruikers heeft. Het doel van het bedrijf achter het spel is echter om in 2019 10 miljoen gebruikers te hebben. Het spel is nu dan ook wereldwijd uitgerold.  Het spel is vanaf nu gratis te downloaden voor iOS en Android.

0 Reacties
Reageer