Undercharments maakt duurzame lingerie van koffie en bamboe

Nu we steeds beter doorkrijgen dat we op zijn zachtst gezegd niet echt goed met de wereld omgaan, komen er steeds meer initiatieven voor duurzame spullen. Maar duurzame lingerie, die kom je nog niet vaak tegen. Het Nederlandse merk Undercharments brengt daar verandering in: het bedrijf heeft een collectie ondergoed gemaakt van gerecycled koffiedik en bamboe.

Ja, dit lees je echt goed: ondergoed gemaakt van koffie en bamboe. Volgens Undercharments is dt geen enkel probleem. De koffie die wij drinken, kun je namelijk omzetten in draad. En met de hoeveelheid koffie de er wereldwijd gedronken wordt, is er genoeg restafval beschikbaar om er stapels lingerie van te maken. Undercharments gebruikt dit restafval dus voor slips en BH’s. En nee, die ruiken vervolgens niet naar koffie, zegt het bedrijf.

Het bedrijf gebruikt daarnaast bamboe om lingerie te maken. Volgens het bedrijf leent deze grassoort zich uitstekend voor ondergoed, omdat het antistatisch, hypoallergeen en lekker zacht is. En bamboe is ook afbreekbaar, snel groeiend, absorbeert broeikasgassen en het produceert zuurstof. Het is dus ook nog goed voor het milieu.

Brede collectie, maar niet goedkoop

Aan de hand van deze materialen heeft Undercharments best een brede collectie weten te maken. Je kunt de lingerie in vier kleuren krijgen: zilver, olijfgroen, champagne en goud. Daarnaast zijn er unieke designs die met een zeefdruk op de stof gedrukt wordt. Echt handwerk dus! Daarnaast kun je uit verschillende kleuren bandjes kiezen voor de BH’s en de bamboe tops. Alle lingerie is beschikbaar in de maten XS tot en met XL en 70C tot en met 85C.

Goedkoop is de lingerie echter niet. Een BH kost 62,50 euro en slips krijg je vanaf 28,95 euro. Duurzaam kost dus blijkbaar ook wat, helaas. Maar mocht je wat in huis willen halen, dan kun je terecht op de website van Undercharments.

Beeld: Undercharments.com

0 Reacties
Reageer