Tesla’s Cybertruck is nu al 200.000 keer besteld

Tesla Cybertruck

Tesla onthulde vorige week zijn elektrische pickup truck: de Cybertruck. En die auto blijkt behoorlijk populair: CEO Elon Musk laat op Twitter weten dat de auto al 200.000 keer besteld is.

De Cybertruck was al jaren in de maak, maar werd vorige week eindelijk onthuld. De auto doet veel mensen denken aan een driehoek met ramen, getuige de reacties op Twitter. Maar er zijn dus ook een hoop mensen die wel enthousiast zijn.

Volgens Elon Musk is de auto dus al 200.000 keer besteld. Dat is behoorlijk vaak, zeker als je bedenkt dat de auto minimaal 39.900 dollar (36.000 euro) kost. En dat is alleen nog voor het goedkoopste model.

Drie modellen

De auto, die onverwoestbaar moet zijn, komt namelijk in drie uitvoeringen. Het goedkoopste model heeft een enkele motor, achterwielaandrijving en een actieradius van 400 kilometer. De duurste variant kan 800 kilometer rijden op een enkele acculading en heeft een triple motor.

Ook is er een middenmodel, dat je 482 kilometer laat rijden op een acculading. Verder zitten er verschillen in het optrekken. De goedkoopste variant gaat in 6,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, de duurste versie doet dit binnen 2,9 seconden.

De mensen die de voertuigen al besteld hebben, moeten echter nog wel even wachten voor ze er in kunnen rijden. De twee goedkopere modellen worden vanaf 2021 geleverd, de duurste versie pas vanaf eind 2022.

0 Reacties
Reageer