Tesla Model 3 is de meest verkochte auto van 2019

Heb je dit jaar een nieuwe auto gekocht? Dan is er best een redelijke kans dat dat een Tesla Model 3 was. Dat is tot nu toe namelijk de meest verkochte auto van het jaar in Nederland, blijkt uit cijfers van Bovag, RAI Vereniging en RDC.

De cijfers lopen logischerwijs tot en met het derde kwartaal van dit jaar, dat eind september werd afgerond. In die eerste negen maanden van 2019 werd de Tesla Model 3 13.587 keer geregistreerd, wat neerkomt op een marktaandeel van 4,1 procent.

In september lag dat marktaandeel nog hoger. Toen werden namelijk 5.768 exemplaren geregistreerd, wat neerkomt op een marktaandeel van 15,1 procent. Opvallend is dat de andere auto’s van Tesla – de Model X en Model S – niet voorkomen in de top vijf. Die doen het dus lang niet zo goed als de Model 3.

Tweakers weet te melden dat de Model S dit jaar slechts 212 keer geregistreerd is, tegenover 3.376 keer vorig jaar. En ook de Model X laat zo’n daling zien.

Volkswagen is populair

Volkswagen is het bedrijf dat tot nu toe de meeste auto’s heeft verkocht. In totaal zijn 36.449 Volkswagen-auto’s geregistreerd, wat goed is voor een marktaandeel van 11 procent. De Volkswagen Polo (9.684 keer geregistreerd) en Volkswagen Golf (7.354 keer geregistreerd) blijken bijvoorbeeld populair in Nederland.

Tesla staat als merk niet in de top vijf, wat waarschijnlijk te maken heeft met het feit dat slechts één model het erg goed doet.

Overigens werden dit jaar tot nu toe minder auto’s verkocht dan vorig jaar. Het gaat om 331.267 exemplaren, 7,8 procent minder dan in dezelfde periode in 2018. Volgens Bovag heeft dit onder meer te maken met belastingverhogingen door de nieuwe Europese testmethode voor CO2.

0 Reacties
Reageer