Nederlander wordt tweede op het eerste WK Fortnite

Fortnite Nintendo Switch

Fortnite is ongekend populair en valt tegenwoordig ook in de esports-categorie. Dit weekend vond bijvoorbeeld het allereerste WK van het spel plaats. De Nederlandse Dave Jong (Rojo) wist in de wedstrijd voor duo’s met zijn Britse partner Wolfiez de tweede plek te bemachtigen, schrijft NOS.

In totaal deden aan die wedstrijd 50 teams mee. Rojo en Wolfiez wonnen dus van 48 andere teams. En dat was goed voor 2,25 miljoen dollar aan prijzengeld, dat ze onderling kunnen verdelen. Rojo is dus in één klap miljonair, al weet hij nog niet wat hij met het geld gaat doen. “Ik denk ergens in investeren”, aldus de 21-jarige tegenover de NOS.

Andere winnaars

Rojo is zeker niet de enige die flink wat geld kon binnenharken tijdens het allereerste WK. Tijdens de wedstrijd werd gestreden om in totaal 30 miljoen dollar. De winnaars van de wedstrijd voor duo’s waren Aqua en Nyhrox, uit Oostenrijk en Noorwegen. De twee krijgen samen 3 miljoen dollar.

Ook Kyle ‘Bugha’ Giersdorf, een 16-jarige Amerikaan, won 3 miljoen dollar, door de wedstrijd voor individuele spelers te winnen, schrijft CNN. Aan deze wedstrijd deden overigens geen Nederlanders mee.

0 Reacties
Reageer