MIT heeft sensor voor gezondheidstracking gemaakt die door muren kan kijken

MIT-professor Dina Katabi ontwikkelt een sensor voor gezondheidstracking die door muren heen kan kijken. De sensor kan iedereen zien zitten en alles van ademen tot lopen volgen, zonder dat je een wearable hoeft te dragen. Dat meldt MIT Technology Review.

De sensor is eigenlijk weinig meer dan een doosje dat in je huis staat. Het apparaat volgt allerlei fysieke signalen als je door het huis heen loopt. Het gaat om onder meer je ademhaling, hartslag, slaap en manier van lopen.  Katabi hoopt dat we met een dergelijke sensor de grote wearables in de toekomst kunnen vervangen.

Werking

De sensor doet zijn voordeel met dat we regelmatig bewegen. Zelfs als we alleen maar ademen veranderen we het elektromagnetische veld om ons heen. En daardoor kan het apparaat van alles volgen.

Het apparaat verstuurt een draadloos signaal door een ruimte de grootte van een twee kamer appartement. Het signaal wordt ook door muren heen verzonden, en kaatst vervolgens van onze lichamen af. Vervolgens worden de signalen aan de hand van machine learning geanalyseerd. Ook wordt er data uit gehaald.

Tot nu toe is het apparaat in 200 huizen met zowel gezonde mensen als mensen met een ziekte als Parkinson en Alzheimer geïnstalleerd. Via een startup genaamd Emerald Innovations moet de technologie commercieel worden. Op dit moment is het apparaat al beschikbaar voor bedrijven in de biotech en farmaceutische industrie.

Voordelen

De voordelen zijn al zichtbaar. Zo verzamelde het apparaat data van een Parkinson-patiënt gedurende acht weken. Zijn manier van lopen werd iedere ochtend rond 5 of 6 uur beter, wat ook rond de tijd is dat hij zijn medicatie innam. Daardoor zie je direct wat de medicatie voor zo iemand doet.

0 Reacties
Reageer