Holojam wil van virtual reality een soort Harry Potter-ervaring maken

Dit weekend tonen diverse startups hun innovatieve producten en diensten in Austin, Texas tijdens de SXSW Accelerator Pitch. De winnende bedrijven komen flink in de spotlights te staan. Genoeg reden om mee te doen dus, en dat vond startup Holojam ook.

Holojam werkt aan een manier waarop gebruikers van virtual reality en augmented reality in dezelfde ruimte hun ervaringen kunnen delen. Het idee is dat je virtuele objecten over de echte wereld kunt projecteren, en die dus ook allemaal kunt zien. Maar het moet verder gaan dan alleen kijken: je moet de objecten ook aan kunnen raken, er mee kunnen interacteren, en geluiden kunnen horen.

Het idee is bovendien dat je geen dure camera’s nodig hebt of een speciaal podium. Alle ervaringen moeten gemakkelijk gebruikt kunnen worden met een bestaande headset. Binnen een middag zou je er al mee aan de slag moeten kunnen, zonder extra hardware te kopen.

Harry Potter

Ken Perlin, de hoofdonderzoeker bij Holojam, vergeleek het project vorig jaar tegenover Motherboard als een mix tussen Harry Potter en Harold and the Purple Crayon. “In Harry Potter denk je niet na over hoe iets gedaan is. Je denkt alleen na over de relaties tussen de mensen. Ze kunnen magische dingen doen om die relaties te onderhouden, maar maken geen gebruik van magie om de magie.”

In het geval van de Purple Crayon zegt Perlin dat het vooral om speelsheid gaat. En dat willen ze dus in hun project verwerken: een combinatie tussen speelsheid en het feit dat je niet nadenkt over hoe je iets precies doet.

Het eerste evenement heeft Holojam al gehouden. In de ervaring Dia de Los Holos konden deelnemers een VR-bril opzetten en zich boven een parade van skeletten en geesten wanen, geheel in Mexicaanse stijl. In de toekomst moeten daar natuurlijk nog veel meer ervaringen bijkomen.

0 Reacties
Reageer