Google Maps toont straks met AR-pijlen waar je heen moet

Google Maps

Google Maps is begonnen met het uitrollen van een geheel nieuwe functie: augmented reality (AR) pijlen om te tonen waar je heen moet gaan. De functie wordt nu alleen nog uitgerold naar local guides. Wanneer de AR-pijlen naar de rest van de gebruikers worden uitgerold, is nog onbekend.

Het idee is eenvoudig: je houdt je smartphone omhoog in de richting waar je oploopt en ziet pijlen over de echte wereld heen verschijnen in de richting die je op moet lopen om je bestemming te bereiken. Daardoor volg je dus geen kaart, maar zie je wel waar je heen moet.

Google-Maps-AR

Veiligheid

Engadget kreeg de kans om een demo uit te proberen van de nieuwe functie. Volgens de nieuwswebsite is er veel nagedacht over veiligheid. Sta je stil, dan richt je de camera op gebouwen in de buurt en beweeg je je telefoon heen en weer. Daardoor kan Google – aan de hand van Street View-beelden – beter bepalen waar je bent.

Na een paar momenten bepaalt het je positie en geeft het aan waar je precies heen moet. Dit werkt overigens ook als je loopt, maar denk niet dat je het systeem constant kunt gebruiken. Er verschijnen namelijk waarschuwingen als je de functie te lang gebruikt. Luister je daar niet naar, dan gaat het AR-effect gewoon helemaal uit. Daardoor moet voorkomen worden dat je niet meer op de weg let.

0 Reacties
Reageer