Facebook wil je betalen om te volgen wat je op je telefoon doet

Facebook

Facebook wil opnieuw mensen gaan betalen om te monitoren hoe ze hun telefoon gebruiken. Dit wil het sociale media doen met een nieuwe app genaamd Study, meldt The Verge. De app moet bijhouden welke apps je op je telefoon hebt staan, hoe veel tijd je met die apps doorbrengt, in welk land je woont en andere app-data opslaan die bijvoorbeeld vertellen welke specifieke functies je gebruikt.

Facebook zelf zegt dat de app geen specifieke content ziet. Je berichten, wachtwoorden en de websites die je bezoekt moeten dus niet worden doorgegeven aan het sociale medium. De app is alleen beschikbaar voor Android en alleen te gebruiken door mensen die achttien jaar of ouder zijn. De leeftijd van gebruikers wordt geverifieerd door hun Facebook-account. Daarnaast moet je een PayPal-account hebben om betaald te krijgen, en ook voor PayPal moet je achttien jaar of ouder zijn. Hoeveel je betaald krijgt voor de app, is onduidelijk.

De app opent verder met een serie aan schermen die beschrijven wat voor soort data de app verzamelt en hoe die data gebruikt wordt.

Lessen geleerd?

Daarmee lijkt het er op dat Facebook wat lessen heeft getrokken uit de problemen met de app Facebook Research, die in januari dit jaar offline werd gehaald na diverse problemen. De app was gericht op tieners en ook op de iPhone beschikbaar. Op de iPhone gebruikte het echter een speciaal certificaat waarmee de app om de App Store heen kon komen en diepere toegang kon krijgen tot de telefoon. Dat gaat tegen de regels van Apple in.

De nieuwe app wordt alleen gelanceerd in de Verenigde Staten en India. Niet iedereen kan zich aanmelden. Het bedrijf vind je via een advertentie. Zie je die advertentie, dan kun je klikken om je aan te melden. Zie je de advertentie niet, dan kun je de app niet gebruiken.

Foto: Shutterstock.com

0 Reacties
Reageer