Dit is de eerste breed beschikbare, volledig elektrische Mini Cooper

Mini Cooper SE

Voor het eerst komt er een Mini Cooper die én volledig elektrisch is én breed beschikbaar. BMW heeft namelijk de Mini Cooper SE aangekondigd, die in 2020 op de markt moet komen vanaf 35.000 dollar, schrijft The Verge.

De Mini Cooper SE kan 235 kilometer rijden op een acculading, en komt met 184 PK. Nu is 235 kilometer best aardig als je in Nederland woont en dagelijks waarschijnlijk niet meer dan 200 kilometer hoeft te rijden, maar het laat nog wel wat te wensen over.

Er zijn namelijk auto’s die verder kunnen rijden dan de Mini Cooper SE, maar dezelfde prijs krijgen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de Tesla Model 3.Nu komt er wel een variant van de SE die verder kan rijden – 270 kilometer op een lading – maar die is dan weer duurder. En het is niet bekend hoeveel duurder.

Mini Cooper SE

Erg snel is het voertuig ook niet: het gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in 7,3 seconden. Ter vergelijking: de Chevy Bolt van twee jaar oud is sneller. Daarentegen is het wel voor het eerst dat een elektrische Mini Cooper goed beschikbaar is. Tien jaar geleden bracht BMW ook al een elektrische variant op de markt, maar dat was in gelimiteerde oplagen. 

Allemaal slecht?

Natuurlijk komt de Mini Cooper SE ook met meerdere positieve punten. Allereerst: de accu is zo gemaakt dat je geen ruimte in hoeft te leveren in je kofferbak. Je kunt je spullen dus gewoon kwijt. Daarnaast kun je de auto opladen met een gewoon stopcontact, naast de laadpalen buiten. Dit kan tot maximaal 50 kW.

Verder komt het voertuig met verwarming via een hittepomp, elektrische parkeerremmen en Connected Navigation. Ook zijn er vier modi waar je in kunt rijden. Zo zit er een sportmodus in met een karakteristieke stuurcurve en spontanere reacties van het rijsysteem.

Mini Cooper SE

0 Reacties
Reageer