Black Friday tip: Met deze 6 cadeaus maak je elke plantenliefhebber zéker blij

plantliefhebber

Het is bijna december, dat betekent niet alleen dat de feestdagen voor de deur staan, maar eerder nog kunnen we flink gebruik maken van de kortingen die op Black Friday voor plantenliefhebbers worden vergeven. Heb jij iemand in je familie of vriendenkring die gék is van planten, maar heb je er zelf niet heel veel verstand van? Let dan even op: want dit zijn de 6 leukste cadeaus om de plantenliefhebber gelukkig mee te maken.

Natuurlijk kun je gewoon even naar het tuincentrum rijden om een leuk plantje uit te zoeken. Maar de kans is groot dat deze plantenliefhebber al behoorlijk wat soorten planten aan het verzamelen is. Wil je nét iets meer je best doen dan ‘gewoon een plantje’ geven aan deze persoon, dan zit je met één van deze cadeaus wel goed.

Bloempot

Iemand die van planten houdt, kan altijd wel een bloempot gebruiken, je hebt er tenslotte nooit genoeg. Nu kun je natuurlijk voor een standaard vorm gaan, maar er bestaan ook heel veel grappige soorten. Wat dacht je van dit gezichtje, zet er een leuke plant in en het lijkt alsof er haar uit het hoofd groeit!

Luchtplant

Luchtplantjes is van het bijzondere soort planten: deze hebben namelijk geen aarde nodig. En dat zorgt ervoor dat je creatief aan de slag kunt gaan. Geef er bijvoorbeeld een in een mooie houder, of juist in een glazen bol.

Gieter

Een mooie gieter mag natuurlijk niet ontbreken in het interieur van een plantenliefhebber. En tegenwoordig zijn er prachtige gieters te vinden. Een mooie gouden, die helemaal van deze tijd is. Of kies een retro design, dat ook prachtig in elk interieur staat. Of kies er juist eentje met wat humor, in de vorm van een teckel.

Bloemenpers

Niet per se voor planten, maar juist voor bloemen: een bloemenpers. De ideale manier om mooie bladeren of bloemen in te drogen. En om ervoor te zorgen dat er ook nog wat moois met deze gedroogde bloemen of bladeren gebeurt, kun je er een chic lijstje bij geven. Heeft deze plantenliefhebber meteen weer iets om aan de muur te hangen. Win-win!

Plantenboek

Iets wat absoluut niet mag ontbreken op de boekenplank van een plantenliefhebber? Een boek over planten natuurlijk. Dit prachtige boek staat niet alleen mooi op de koffietafel of op de boekenplank, het verschaft ook nog de nodige informatie die een plantenkenner maar al te graag tot zich wil nemen.

Terrarium

Wil jij deze persoon nou écht goed in de watten leggen? Dan is dit cadeau toch wel een topper. Je moet er even voor in de buidel tasten, maar dan heb je wel wat. Een terrarium is een ecosysteem dat zichzelf helemaal kan onderhouden, je hoeft er dus vrij weinig voor te doen. Deze bestaan in verschillende vormen en maten, bijvoorbeeld als lamp. Wil je er niet zoveel geld voor neerleggen? Probeer er dan eentje zelf te maken. Óf geef deze plantenlover alle benodigdheden zodat hij of zij zelf aan de slag kan.

Afbeelding: Pexels / Shutterstock

0 Reacties
Reageer