Autoverzekeraar Whoosz! geeft korting aan mensen op basis van hun rijgedrag

Autorijden

Hoe netter je rijdt, hoe meer korting je krijgt op je autoverzekering. Misschien moet je nu denken aan de no-claimregeling van veel verzekeraars, maar daar gaat het niet om. Autoverzekeraar Whoosz! geeft daadwerkelijk korting op basis van hoe netjes mensen rijden. Dit wordt geregistreerd via de app Flo, waarmee de verzekeraar samenwerkt.

Flo geeft bestuurders tijdens het rijden realtime feedback op hun rijgedrag. Hoe is je snelheid? Hoe neem je je bochten? Hoe rem je? Aan het einde van een rit krijg je daarnaast een score. Nu is het sowieso nuttig om te streven naar een zo hoog mogelijke score, maar Whoosz!-klanten worden daarvoor ook daadwerkelijk beloond. Zij krijgen hun gemiddelde score (tussen de 0 en 100) als korting in euro’s op hun verzekeringspremie voor een jaar.

De samenwerking is zo privacy-vriendelijk mogelijk opgezet. Whoosz! krijgt geen inzicht in de daadwerkelijke details van de ritten, zoals snelheidsovertredingen en locaties;¬†Flo deelt enkel de ritscore met Whoosz!. Flo zelf kan de data overigens wel opslaan en delen met andere partijen, maar niet op zo’n manier dat die partijen de data naar jou als persoon kunnen herleiden.

Flo

De actie start vanaf februari 2016. De gemiddelde korting die klanten gaan krijgen ligt waarschijnlijk rond de 56 euro, want dat is momenteel de gemiddelde ritscore in Flo.

0 Reacties
Reageer