Wetenschappers maken technologie voor een Star Wars Lightsaber

Nou ja, bijna dan. Wetenschappers van Harvard en MIT hebben een materie ontwikkeld die zich op dezelfde manier gedraagt als een lightsaber van Star Wars.

Een team van wetenschappers is er in geslaagd om bepaalde deeltjes op elkaar te reageren. Deze deeltjes worden door die reactie samengevoegd tot een groter molecuul. Dit zorgt voor een materie die lijkt op die van het lichtzwaard van Star Wars.

Bij een experiment met lasers, kwamen professors Mikhail Lukin en Vladan Vuletic erachter dat als ze meerdere deeltjes tegelijkertijd door de laserstraal sturen, deze deeltjes samengevoegd worden. Deeltjes die zo op elkaar reageren, worden ook wel Rydberg atomen genoemd.

“When these photons [deeltjes] interact with each other, they’re pushing against and deflect each other. The physics of what’s happening in these molecules is similar to what we see in the movies.” – Lukin

Wees gerust, de professor Lukin (Skywalker?) zegt dat ze niet van plan zijn om futuristische wapens te maken. Wel hopen ze deze technologie te kunnen gebruiken voor quantum computers, een soort supercomputers. Ook behoorlijk futuristisch als je het mij vraagt.

0 Reacties
Reageer