The Flavor Connection: gelijke smaken in verschillende producten

The Flavor Connenction, gemaakt door de Nederlandse interaction designer Jan Willem Tulp, geeft de overeenkomst in smaken tussen verschillende voedselproducten weer.

Iedere voedselsoort wordt weergegeven door een blauwe stip. De grootte van deze stip is afhankelijk van de populariteit van dat specifieke product in een database van meer dan 56.498 unieke recepten. Deze stippen van producten zijn horizontaal gesorteerd op categorieën als ‘vlees’, ‘groente’ en ‘kruiden’.

De individuele producten worden met elkaar verbonden door middel van een rode lijn, wanneer deze producten een specifieke smaak gemeen hebben. Hoe dikker de lijn, hoe meer gelijke smaakcomponenten in beide producten terug te vinden zijn. De hoger geplaatste voedselproducten hebben meer smaakcomponenten gemeen met andere producten, dan de lager geplaatste producten. Aan de onderkant van de map zijn dan ook de meer unieke producten terug te vinden.

Klik hier voor de interactieve versie van deze visualisatie.

0 Reacties
Reageer