T-Mobile heeft voor vierde jaar op rij beste mobiele netwerk van Nederland

T-Mobile heeft voor het vierde jaar het beste mobiele netwerk van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse P3 connect Mobile Benchmark Netherlands. Naar eigen zeggen behaalde de provider de hoogste score ooit, namelijk 977 uit 1000 punten. Daarmee stelt het bedrijf klaar te zijn voor de uitrol van het landelijke 5G-netwerk volgend jaar.

T-Mobile wint al sinds 2016 de P3 mobile benchmark-tests. In totaal is deze test vijf keer uitgevoerd in ons land. Dit jaar staat KPN op de tweede plek, Vodafone op plaats drie. KPN zag bovendien een verbetering in zijn netwerk ten opzichte van vorig jaar.

Bij de tests werden zowel rijtesten als wandelende testen uitgevoerd, die allemaal tussen 12 februari en 1 maart plaatsvonden. twee testauto’s reden in totaal 6.490 kilometer, waarbij 21 steden en 31 dorpen bezocht werden. Tijdens de wandelende proeven werden zeven steden bezocht en werden veertien locaties bezocht met de trein.

5G

T-Mobile ziet de uitkomst van de test dus als een positief signaal voor de uitrol van 5G in 2020. De prestaties onderstrepen volgens de provider namelijk hoe de netwerkprestaties van T-Mobile een “stevige basis” vormen voor de realisatie van 5G.

“Om onze belofte van landelijk 5G in 2020 waar te maken, bereiden we al tijdens de integratie van de netwerken van T-Mobile en Tele2 de introductie van 5G voor”, aldus Johan van den Branden, Directeur Netwerk. “Ons gezamenlijke, fijnmazige netwerk van duizenden mastlocaties levert de kwaliteit van het signaal. Dit maakt dat we na de veiling van de 700MHz band het landelijke 5G-netwerk kunnen uitrollen.”

0 Reacties
Reageer