‘Strava heeft belangrijke volgfunctie uitgezet wegens zorgen om privacy’

Strava

Het lijkt er op dat Strava in ieder geval een van zijn belangrijkste functies heeft uitgeschakeld. Reden zou zijn dat het bedrijf onderzoek doet naar de privacy-zorgen over zijn mapping-functies, meldt The Verge. De zogenaamde ‘Segments’-functie is offline.

Segment wordt gebruikt om andere mensen in de buurt te vinden die bezig zijn met een workout. Tegenover TechCrunch bevestigt het bedrijf dat een aantal functionaliteiten inderdaad bekeken worden. Om welke het precies gaat, wil het bedrijf echter niet zeggen.

“We bekijken nu functies die in eerste instantie ontworpen zijn om atleten te motiveren en inspireren, om ervoor te zorgen dat ze niet overgenomen kunnen worden door mensen met slechte bedoelingen”, aldus Strava.

Hitte-kaart

Strava kwam onlangs ook al onder vuur te liggen omdat een functie genaamd The Global Heatmap verraadt waar militaire basissen en militairen zijn. Op de Global Heat Map wordt data over wandel-, wielren- of hardlooprondjes visueel zichtbaar gemaakt.

In oorlogsgebieden geven de gegevens een gedetailleerder beeld over de activiteit van de betreffende sporter. Maar daar kan ook een militair op een geheime locatie in terugkomen. De data is niet terug te leiden naar individuen, maar het verraden van militaire basissen geeft mogelijk cruciale veiligheidsinformatie over de locatie van militairen vrij.

0 Reacties
Reageer