Nieuw keyboard van Amazon laat je samen met kunstmatige intelligentie muziek maken

Een opvallende nieuwe uitbreiding van de productlijn van Amazon Web Services: een keyboard. De gadget maakt het voor programmeurs mogelijk om met ondersteuning van kunstmatige intelligentie allerhande muziek te maken: van pop tot klassiek.

Tijdens re:Invent, het rondreizende event voor developers, presenteerde Amazon Web Services (AWS) het keyboard DeepComposer. Met het keyboard kunnen developers muziek maken in samenwerking met diverse kunstmatige intelligentie-modllen uit Amazon’s cloud.

De meest generatieve vormen van kunstmatige intelligentie is in staat om creativiteit te ontplooien op basis van menselijke input. Via machine-learning zijn er al veel voorbeelden geweest muziek, tekst of zelfs een Rembrandt.

DeepComposer is in staat om een eigen (vierdelige) begeleiding te schrijven bij een simpele melodie of serie akkoorden die ingegeven worden via het keyboard. Je sluit het keyboard aan op je computer en kunt vanuit daar de instellingen verder beheren, zoals het genre van je begeleiding: pop, rock, jazz of klassiek.

Dat je er dan een aardig moppie muziek mee kan maken, liet singer-songwriter Jonathan Coulton (wiens muziek fanatieke gamers wellicht kennen) horen op het podium:

Uiteraard is DeepComposer niet op de markt gebracht om onze muziekindustrie te verrijken. Het keyboard is een gadget om geïnteresseerde  programmeurs op een leuke manier kennis te laten maken met de manier waarop kunstmatige intelligentie ook op een creatieve manier kan worden ingezet.

Ook interesse om aan de slag te gaan met DeepComposer? Meld je dan nu aan via de site van AWS.

Foto/video: Amazon Web Services

0 Reacties
Reageer