Met deze zeven conceptauto’s zou Honda de wereld rondreizen

Hoe gaat de auto ons in de toekomst over de wereld vervoeren? Dat was de vraag die centraal stond bij de marketingcampagne van Honda. Het resultaat: Honda. Great Journey., een campagne waarbij het bedrijf auto’s heeft ontworpen om een migratieroute van de mens met zelfrijdende voertuigen opnieuw te kunnen rijden.

In een video van de autofabrikant is te zien wat ervoor nodig zou zijn om een route van Afrika, via Azië, naar Latijns-Amerika af te leggen. Volgens Honda zorgen de verschillende omstandigheden op de verschillende continenten ervoor dat de route kan worden afgelegd met behulp van zeven auto’s. Het gaat om conceptauto’s, waarbij Honda heeft nagedacht over welke aspecten in welke delen van de reis nodig zouden zijn.

Het bedrijf zegt met deze campagne vooral in te willen spelen op het plezier van autorijden, maar als het gaat om volledig zelfrijdende auto’s, snijdt de fabrikant hiermee ook een groot discussiepunt aan als het gaat om zelfrijdende auto’s. Honda zelf kreeg in september vorig jaar van de staat Californië al toestemming om daar zijn zelfrijdende voertuigen op de openbare weg te testen. Californië is niet alleen vanwege de kennis op het gebied van technologie en kunstmatige intelligentie een prima plek om te beginnen.

De weersomstandigheden maken van de Amerikaanse staat namelijk een prima locatie om de techniek zonder al te veel onvoorspelbare meteorologische omstandigheden kunnen testen. Dat is op dit moment een grote uitdaging voor de auto-industrie. De zelfrijdende auto moet ons namelijk in allerlei klimaat- en weersomstandigheden veilig kunnen vervoeren. En het liefst voltooien we onze rit met één auto, niet met zeven.

0 Reacties
Reageer