De nieuwste iPhone 12: dit moet je weten over de nieuwe iPhone

Dinsdagavond was het dan eindelijk zo ver: de langverwachte nieuwste iPhone 12 werd gelanceerd. Hoewel er al een hoop speculaties gedaan werden, is het toch altijd afwachten in hoeverre dit allemaal klopt. Een hoop speculaties bleken wel te kloppen. Zoals het feit dat deze nieuwste iPhone zonder oplader en oordopjes wordt geleverd.

Vier modellen

Duidelijk is geworden dat het nieuwste model uitkomt in vier verschillende modellen, waaronder een speciale miniversie. Het is de eerste keer dat er een miniversie uitgebracht wordt. Dit toestel heeft een scherm van 5,4 inch. Ben je die grote modellen helemaal zat, dan is dit zeker een toestel voor jou.

Ook dit jaar brengt Apple een Pro-editie van de nieuwste iPhone uit. Deze hebben beide een scherm van 6,1 inch. De grotere versie van de iPhone Pro heeft een scherm van 6,7 inch. De toestellen zijn dunner dan de vorige versies en hebben een keramische laag, waardoor ze minder snel beschadigd zullen raken. De modellen komen ook dit keer weer in verschillende kleuren.

Snelheid

Niet alleen van buiten ziet de iPhone er anders uit, ook van binnen is er wat aan veranderd. Dit nieuwste toestel is namelijk voorzien van de nieuwe A14 Bionic processor. Volgens Apple is dit hun eerste 5nm chip, dat moet zorgen voor betere prestaties en meer efficiency. Apple zelf beweert zelfs dat deze chip 50 procent sneller is dan de beste chip die je in een Android telefoon kunt vinden.

Camera

Ook dit toestel beschikt weer over drie camera’s aan de achterkant. De toestellen uit de Pro-lijn hebben ultrawide-, wide-angle- en telelenzen met een resolutie van 12 megapixels. De gewone iPhone 12 heeft alleen de wide-angle en ultrawide. Wat nieuw aan de camera’s in de iPhone 12 zijn, is dat deze een klein beetje meebeweegt wanneer er een foto wordt gemaakt. Hierdoor blijft het beeld stabiel en worden de foto’s scherper.

Wat ook interessant is, is de magneet die achterop de iPhone 12 zit. Deze kan gebruikt worden om een draadloze oplader mee te verbinden. Maar het is ook handig om er hoesjes of opbergvakjes voor betaalpassen aan te bevestigen.

Prijs

Het is voor het eerste dat Apple, zoals voorspeld, geen oordopjes of opladers meelevert. Apple zelf laat weten dat deze beslissing te maken heeft met het milieu. Zo zal er door de kleinere verpakkingen ook minder impact op het milieu zijn. Daar is overigens niet iedereen het mee eens, critici denken dat dit vooral te maken heeft met de winst die Apple hier meer uit wil halen. Een losse oplader kost tenslotte al zo’n 25 euro.

De prijzen van de nieuwste iPhones verschillen nogal. De iPhone 12 mini wordt verkocht voor 809 euro, terwijl de grotere variant 909 euro kost. De Pro-lijn is nog een stuk duurder. Deze hebben de prijzen van 1.159 en 1.259 euro.
Vanaf 16 oktober is de iPhone 12 te bestellen via een pre-order bij T-Mobile, KPN en Vodafone.

https://www.youtube.com/watch?v=65JrtwtTOdc

Afbeelding: Apple

0 Reacties
Reageer