Intel houdt esports-wedstrijd in aanloop naar Olympische Spelen 2020

Intel World Open, esports wedstrijd

Esports blijft maar groeien en het is dan ook al even de vraag of het ook een onderdeel wordt van de Olympische Spelen. In 2020 is dat nog niet het geval, maar het komt wel in de buurt. Intel gaat namelijk een wedstrijd organiseren in Tokio, in aanloop naar de spelen van 2020, schrijft Engadget.

De wedstrijd draait om de spellen Street Fighter V en Rocket League. Ieder spel heeft een eigen prijzenpot. Winnaars krijgen maar liefst 250.000 dollar als hoofdprijs. Net als bij de Olympische Spelen doen deelnemers mee in teams die hun landen representeren. De nationale teams worden gevormd op basis van twaalf landen.

Selectierondes

De zogenaamde Intel World Open vindt tussen 22 en 24 juni plaats in Tokio. Maar eerst moeten natuurlijk wel de deelnemers geselecteerd worden. Vooraf worden twaalf landen geselecteerd die sowieso teams vormen. In maart worden de vier beste spelers van ieder land geselecteerd, die samen een team vormen.

Spelers buiten die landen, kunnen via regionale wedstrijden kwalificeren om mee te doen. Zij hebben tot en met mei om hier aan mee te doen. Daarna worden er acht teams gevormd van deze spelers.

In juni is dan een live-evenement in Polen. Daar doen de twintig teams aan mee, waarbij de sterkste teams uit Amerika, de EEMEA (Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika) en Azi├ź worden bepaald. De uiteindelijke zeven sterkste teams strijden tijdens de World Open tegen Japan.

0 Reacties
Reageer