Innogy heeft plaats voor Hollandse startup op SXSW

Startups van Nederlandse bodem, opgelet! Innogy, het moederbedrijf van Essent, organiseert de New Dutch Wave Startup Competitie voor Nederlands startup talent. De competitie is gericht op startups die zich bezig houden met energie of mobiliteit. De winnaar van de competitie mag zichzelf presenteren op het grote muziek- en tech festival South By South West (SXSW) in Texas, VS.

Innovatie in energie

Voor Essent is innovatie in energie een belangrijke factor in de competitie. Woordvoerder Ilse Steenbergen: “Wij geloven dat startups een frisse wind brengen in de energiesector en dat diversiteit het sleutelwoord is om innovatie te laten slagen. Het samenbrengen van mensen met verschillende talenten en ervaringen is cruciaal bij het realiseren van nieuwe initiatieven en samenwerkingen.”

De competitie vond vorig jaar ook plaats. De winnaar was gaming platform Utomik.

Dutch House

De pitch op SXSW vindt plaats op 12 maart in het oer-Hollandse Dutch House, een initiatief van organisatie New Dutch Wave. Dit is het Nederlandse paviljoen op het festival, waar creatief en innovatief talent van eigen bodem een plek krijgt op het wereldtoneel, lezingen worden gegeven en startups hun idee pitchen.

Op 9 februari pitchen tien startups hun ideeën aan een vakjury op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch. De beste van de tien mag vervolgens afreizen naar Texas. Wie nog wil meedingen, moet wel snel zijn. De deadline voor aanmeldingen is op 9 januari. Het festival South By South West vindt plaats van 9 tot en met 18 maart 2018 in Austin, Texas.

Foto: Essent / Opening Dutch House 2017 met Kuldip Singh, director Digital innogy Retail (links), de burgermeester van Austin (2e links), prins Constantijn van Startupdelta (midden), Danny Frietman, founding father New Dutch Wave (2e van rechts) en de winnaar van de pitch competitie 2017, Utomik.

0 Reacties
Reageer