Filmklassieker Groundhog Day keert terug als VR-spel

Groundhog Day

Wie kent de filmklassieker Groundhog Day niet? In deze succesvolle film zien we hoe Phil Connors, gespeeld door Bill Murray, één dag steeds opnieuw beleefd. En blijkbaar is dat probleem iets wat doorgegeven kan worden aan zijn zoon. Er komt namelijk een vervolg op de film, maar dan als virtualreality-spel.

Groundhog Day: Like Father Like Son draait om Phil Connors Jr., de zoon van het karakter van Murray. Waar het verhaal verder over gaat, kunnen we wel raden. In de film moet Connors sr. namelijk steeds dezelfde dag herleven, totdat hij de juiste keuzes maakte om zijn leven te veranderen. Het lot van zijn zoon zal niet veel anders zijn.

Geweldig of vreselijk?

Natuurlijk is het de vraag of dit een geweldige manier is om ons terug te krijgen naar Punxsutawney, of dat het een vreselijke afbreuk zal worden aan een geweldige film. Maar dat is iets wat we pas zeker weten als we de VR-ervaring hebben kunnen spelen. En vooralsnog is niet bekend wanneer het vervolg verschijnt.

Het spel wordt geproduceerd en gepubliceerd door Sony Pictures Virtual Reality en mede-geproduceerd door MWM Immersive, weet TechCrunch. Het spel wordt ontwikkeld door Tequila Works, dat ook achter Deadlight en RiME zat.

0 Reacties
Reageer