Dit zijn de 6 beste oordopjes voor tijdens het sporten


Of je nou het liefst rent op Avicii, op de crosstrainer staat met Lady Gaga of fietst op Pharrell’s Happy, de meeste sporters zijn het er wel over eens dat muziek je workout kan maken of kraken. Ook onderzoek wijst uit dat snelle beats je kunnen afleiden van pijn en vermoeidheid terwijl ze tegelijkertijd je hartslag stimuleren. 

Een goed paar oordopjes zijn hiervoor wel essentieel. Persoonlijk ken ik het leed van oordopjes die tijdens het hardlopen al uit je oren vallen bij de minste of geringste beweging (sporten dus..), los daarvan heb je ook nog de categorie oordopjes die niet tegen vocht (regen of zweet) kunnen, en die je daardoor na een paar trainingen al af kunt schrijven.

Frustrerend niet? Hoogste tijd voor een lijst met oordopjes die wel goed schijnen te functioneren tijdens het sporten, Daily Burn selecteerde hun favoriete oortjes voor tijdens het hardlopen en zwemmen:

Tijdens het Hardlopen:


1. Yurbuds Inspire
Draai simpelweg de rubberen dopjes van Yurbuds in je oren, en ze zullen gegarandeerd blijven zitten bij de meest overdreven bewegingen. Dat concludeert Daily Burn nadat ze de dopjes tijdens het hardlopen uit hebben getest. Als je een prijsbewuste sportieveling bent die niet de állerbeste geluidskwaliteit wil dan is dit een goede koop voor jou. Kosten: $30 (ongeveer €22,-)

yurbuds

2.Skullcandy Fix In-ear Mic
Deze oordopjes zijn ideaal voor degenen die volledige afgesloten van omgevingsgeluid hun rondje willen rennen (of een andere sport willen beoefenen). Door de schuine dopjes die ontworpen zijn om jou gehoorgang te imiteren gaat het een lange tijd duren voordat de Skullcandy Fix In-ear Mic door zweet of door rare bewegingen uit je oren zullen vallen. Kosten: $50 (ongeveer €36,-)
gz114220_Skullcandy_Fix_In_Ear_Headphones_With_Mic3_S2FXFM_161_Red_Chrome_3
3. Powerbeats by Dr. Dre
De “king of Beats” mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. Met een flexibele klip rond je oor blijven deze oordopjes gegarandeerd zitten tijdens je workout. De muziek is van superieure kwaliteit volgens daily Burn: “It’s what you’d expect from a music producer and doesn’t disappoint.” Kosten: $150 (ongeveer €110,-)

BimgMonster PowerBeats by Dr Dre Sport

Tijdens het Zwemmen:
1. Swimbuds WaterProof Headphones
Deze waterdichte oordopjes zijn comfortabel en leveren bovendien een uitstekende geluidskwaliteit, en dat onder water! De Swimbuds Waterproof Headphones heeft daarnaast een extra kort snoer wat erg handig is tijdens het zwemmen:  “(it) doesn’t need to be wrapped around and around your goggles strap.” aldus daily burn. Kosten: $30 (ongeveer €22,-)

Schermafbeelding 2014-04-28 om 15.55.09

2. x-1 Surge Mini Waterproof Sport Headphones
Deze waterproof oordopjes functioneren tot ruim 3,6 meter onder water en zijn naast in het zwembad ook gewoon te dragen op straat door het simpele en strakke uiterlijk. Hoewel de geluidskwaliteit niet optimaal was volgens daily burn komen de oordopjes met maar liefst vijf sets van verwisselbare dopjes waardoor een strakke pasmaat is gegarandeerd.Kosten: $50 (ongeveer €36,-)

Schermafbeelding 2014-04-28 om 15.58.01

3. Pyle Audio Waterproof neckband Headphones
In plaats van te investeren in zowel waterproof oordopjes als een waterproof muziekspeler kun je ook voor een combinatie kiezen, en wel met de Pyle Audio Waterproof neckband Headphones. De ingebouwde MP3-speler kan tot 4GB aan je favoriete muziek opslaan. In plaats van een lastig los snoer hebben deze oordopjes een nekband die je achter je oren kan bevestigen. Kosten: $123 (ongeveer €89,-)

item_XL_6255215_3484512

0 Reacties
Reageer