Buen provecho! – Eet smakelijk!
08.00 uur – El Desayuno – ochtendsnack
Nederlands ontbijt zoals yoghurt, boterhammen of crackers staan niet op het menu in Catalonië en dus ook niet in Salou. De mensen in Salou starten de dag met een tostada (een geroosterd sneetje brood met jam), een Magdalena (zoete cupcake) of pan de tomate (geroosterde stukjes brood met olijfolie, knoflook en tomaat). De Catalanen zijn gek op koffie bij hun ochtendsnack. Voor de lekkerste Magdalenas en tostadas bezoek je La Ibense Gourmet.11.00 uur – El Almuerzo – het échte ontbijt
Tegen elven is het tijd voor een nieuwe ronde eten: bocadillos – stokbroden – met ham, kaas, tonijn en tomaat. Hierbij komen massaal de flesjes cerveza op tafel. Als je niet van de bittere smaak van bier houdt, wordt een xampu geserveerd. Dat is bier met citroenlimonade. Voor een uitgebreid assortiment aan broodjes en gebak bezoek je Theatre Town.
Tussen 14.00 uur en 16.00 uur – La Comida – warme lunch
Deze maaltijd wordt beschouwd als de belangrijkste maaltijd van de dag. Thuis of buiten de deur. Bijna elk restaurant in Salou biedt het Menu del Dia aan, een driegangenmenu waar je ongeveer een tientje voor betaald. Inclusief water en wijn. Goedkoper kan bijna niet en er is genoeg keuze voor iedereen. Populaire gerechten tijdens de warme lunch zijn Mar i Muntanya – paella met vlees en vis – en de welbekende tapas. Verschillende schalen met patatas bravas en calamaris komen op tafel en alles wordt netjes samen gedeeld. Ik wil meer weten over tapas! Voor een warme lunch met heerlijke tapas op de prachtige boulevard in Salou bezoek je Bamboo of La Sal.
17.00 uur – La Merienda – tussendoortje
De buikjes in Salou beginnen om vijf uur weer te rommelen, wat betekent dat er weer gegeten mag worden! Terrassen stromen vol en de vraag naar ijskoud bier is groot. Kinderen worden na school getrakteerd op chocoladebroodjes.21.00/22.00 uur – La Cena – diner
De laatste gang van de dag is het diner. Dit is meestal redelijk laat op de dag, pas rond een uur of 22.00 uur. Je zou zeggen dat de buiken al aardig vol zitten na de vier voorafgaande gangen, maar niets is minder waar. Bekende gerechten in Salou zijn Fideuas – vispaella met korte noedels in plaats van rijst – of Embutidos – een plateau met verschillende Catalaanse vleeswaren. De laatste gang wordt feestelijk afgesloten met een heerlijk dessert; Crema Catalana – vanillepudding met een gebrand laagje suiker. Voor de lekkerste Catalaanse visgerechten bezoek je Mur Mur.
Dit blog is geschreven door gastbloggers Maaike en Sarah, studenten van de opleiding Toerisme aan Breda University.
]]>