Audi onthult virtual reality op de achterbank in zijn e-tron

Audi e-tron virtual reality

Op lange ritjes naar je vakantiebestemming of een dagje uit is het zitten op de achterbank van de auto vaak niet het leukste deel. Audi wil dat echter een stuk leuker maken met virtual reality (VR). Het bedrijf toonde op CES speciale content waarmee de ritjes veel leuker worden, en de VR-ervaringen nog realistischer zijn.

De speciale VR-brillen werden in de elektrische e-tron van Audi getoond. Dit systeem reageert op de bewegingen van de auto. Neemt de auto dus een bocht naar rechts, dan doe je dat als je achterin zit ook. Alleen zien de mensen op de achterbank niet de weg, maar zitten ze bijvoorbeeld in een virtueel ruimteschip.

Marvel

Tijdens CES demonstreerde Audi de technologie met de nieuwe VR-beleving Marvel’s Avengers: Rocket’s Rescue Run van Disney Games & Interactive Experiences. Zodra je de VR-bril opzet, ga je naar de ruimte toe. De e-tron waar je inzit speelt de rol van een ruimteschip dat door Rocket, uit Guardians of the Galaxy, bestuurd wordt.

In de ervaring vlieg je met Rocket door een asteroïdengordel. De ervaring volgt de bewegingen van de auto met het ruimteschip. Versnelt de auto, dan doet het schip dat ook. Sla je af, dan doet het schip dat ook. Op die manier wordt het ritje in de auto dus echt heel veel leuker.

Het systeem kan bovendien voor van alles gebruikt worden. Je kunt arcadespelletjes spelen, avonturen beleven in de ruimte of onderwater, of op excursie in historische steden. Bijkomend voordeel is volgens Audi dat je minder kans hebt op wagenziekte, doordat de VR-bril en de bewegingen in de auto gesynchroniseerd zijn.

Naar de markt

De bedoeling is dat het systeem zo snel mogelijk op de markt komt. De VR-brillen worden dan ook aan andere automerken en contentontwikkelaars beschikbaar gesteld. Wanneer we de brillen precies kunnen verwachten en wat ze gaan kosten, is echter nog onbekend.

0 Reacties
Reageer