Apple lanceert nieuwe AirPods met langere accuduur

Apple AirPods

Het is een druk weekje voor Apple. Eerder deze week kondigde het bedrijf nieuwe iPads en iMacs aan. En nu heeft het de tweede generatie van zijn AirPods gelanceerd. De nieuwe versie van de draadloze oortjes moet een langere accuduur hebben en komt met een nieuwe oplaadcase.

De nieuwe AirPods hebben een speciaal voor koptelefoons ontworpen H1-chip, waarmee de oortjes efficiënter moeten presteren, sneller verbinding moeten maken en een uur langer gesprekstijd moeten bieden. Specifiek neemt de maximale gesprekstijd met 50 procent toe in vergelijking met de eerste generatie.

Ook moet je nu handsfree de spraakassistent Siri kunnen gebruiken, door ‘Hé Siri’ te zeggen. Daarmee kun je iemand bellen, het volume aanpassen, naar het volgende nummer gaan of een routebeschrijving opvragen.

Apple AirPods

Volgens Apple zorgt de H1-chip er verder voor dat je 1,5 keer sneller verbinding hebt als je iemand via de oortjes wilt bellen, en dat de vertraging bij games 30 procent lager is.

Oplaadcase

De nieuwe oplaadcase laadt je oortjes bovendien nog verder op, waardoor je een luistertijd van ruim 24 uur krijgt. Voorop zit een LED-lampje die de oplaadstatus aan je toont, zodat je direct weet hoe vol jouw oortjes zijn. De draadloze oplaadcase is overigens apart te koop, mocht je al AirPods hebben.

De nieuwe AirPods kun je met standaard oplaadcase voor 179 euro kopen. Wil je er liever de nieuwe oplaadcase er bij krijgen, dan betaal je 229 euro. Overigens kun je ook een eigen inscriptie toevoegen aan de oortjes en de oplaadcase. Dit doe je via de website van Apple of de Apple Store-app.

0 Reacties
Reageer