‘Tim Cook kondigt morgen startup-hub The Foundry in Oxford aan’

Apple-directeur Tim Cook zou morgen een nieuwe startup-hub in Oxford aankondigen. Het gaat om The Foundry, meldt The Financial Times. Diverse andere tech-ondernemers zouden ook bij de aankondiging zijn.

The Foundry is een omgebouwde ijsfabriek in het centrum van Oxford. Het gebouw zou nu vergaderzalen bevatten, evenals gratis wifi en gratis bureauruimte. Dit alles is te gebruiken door (voormalige) studenten van Oxford en werknemers die aan het begin van een startup staan.

Apple

Welke rol Apple in dit project speelde, is niet duidelijk. Het is ook niet bekend of Apple daadwerkelijk wat te maken heeft gehad met het oprichten van The Foundry, of dat Tim Cook het alleen aankondigd. Wel weten we dat Reid Hoffman, mede-oprichter van LinkedIn, ondernemer Mohamed Amersi en diverse anderen in totaal 3,2 miljoen pond in het project hebben gestopt.

Oxford heeft in de laatste dertig jaar aan de wieg gestaan van ongeveer 177 tech-ondernemingen. Dat is meer dan welke andere universiteit in het Verenigd Koninkrijk dan ook.

0 Reacties
Reageer