Tesla boekt groot verlies, vermindert productie Model X en Model S

Tesla-Model-3

Tesla Motors vertelt in haar derde kwartaal-rapport dat het bedrijf de productie van Model S en Model X voertuigen aanzienlijk vermindert, meldt Business Insider. Het bedrijf geeft aan een groter verlies te lijden dan verwacht en hoopt met een kleinere productie van Model S en Model X de productie van Model 3 in te kunnen halen.

Afgelopen maand vertelde CEO Elon Musk al dat het bedrijf verkeert in een ‘productie hel’. Uit het inkomsten rapport van het derde kwartaal blijkt dat het bedrijf het grootste verlies tot noch toe boekt.

Verschuiving in productie

Het bedrijf wil ongeveer 10% minder voertuigen van Model S en Model X produceren in het vierde kwartaal. De bespaarde hulpmiddelen zullen doorgeschoven worden naar de productie van Tesla’s nieuwste Model 3. Met de verschuiving in productiemiddelen hoopt Tesla tegen eind 2017, begin 2018 een productiesnelheid te bereiken van 5,000 voertuigen per week.

In oktober gaf Tesla aan dat er nog maar 260 voertuigen van Model 3 waren geproduceerd. Dit was aanzienlijk minder dan de geplande target van 1,500 voertuigen. Na de bekendmaking van de derde kwartaal inkomsten verloor het aandeel van Tesla ruim 5 procent aan waarde.

0 Reacties
Reageer