Review LG G7 ThinQ: Mooie krachtpatser met een wel erg hoge prijs

LG G7 ThinQ

LG is met zijn nieuwste smartphone, de LG G7 ThinQ, meegegaan in de trend om een zo randloos mogelijk ontwerp te bieden. En dat lijkt redelijk gelukt. Deze krachtpatser heeft namelijk een fysieke rand die je nauwelijks opmerkt, met bovenin de bekende inkeping.

Die inkeping hebben we wel in meer Android-smartphones en iPhones gezien in het afgelopen jaar. LG heeft echter de keuze gemaakt om jou te laten bepalen hoe veel je er van ziet.

Zo kun je er voor kiezen om het scherm helemaal tot de bovenste randen door te trekken – waardoor je de inkeping dus ziet – of de rand zwart te maken en alleen de statusbalk te tonen. De rand rond de inkeping is in dat geval zo zwart, dat je de inkeping niet meer ziet.

Mooi en stevig

Het ontwerp is verder mooi afgewerkt. De telefoon voelt niet al te groot, ondanks het forse 6,1 inch-scherm. De voor- en achterkant zijn van glas gemaakt, de randen van metaal voor extra stevigheid. Daardoor voelt het geheel stevig aan en lijkt het tegen een stootje te kunnen. Het nadeel van de glazen achterkant is natuurlijk wel dat je snel vingerafdrukken ziet.

Aan de rechterkant vind je slechts een knop, namelijk die om het scherm te vergrendelen. Links zitten de volume-knoppen en de geheel nieuwe knop om de Google Assistant snel op te roepen. De Assistant kun je zo oproepen zelfs als het scherm uit staat, wat ontzettend handig is. Heb je een korte vraag? Dan kun je die in no-time stellen.

LG G7 ThinQ

Onderop zitten de gebruikelijke aansluitingen. Zo is er een USB-C-poort voor het opladen en – gelukkig – een koptelefoonaansluiting. Als je dus nog van draden houdt – zoals ondergetekende – dan kun je hier gewoon gebruik van maken.

Achterop vinden we nog een dual-camera van 16 megapixels, een flitser en een onopvallende vingerafdruksensor. Die sensor doet overigens goed zijn werk: het herkent je vingerafdruk snel en accuraat, wat het ontgrendelen van je scherm eenvoudiger maakt.

In de inkeping voorop zit logischerwijs nog een camera, namelijk een 8 megapixel-camera. Dat is niet de beste kwaliteit die wij ooit gezien hebben, maar de foto’s komen er goed uit.

Krachtpatser

De LG G6 ThinQ heeft wat krachtige hardware aan de binnenkant zitten. Het toestel bevat de krachtigste en nieuwste chip van Qualcomm, die ondersteund wordt met 4GB werkgeheugen. In de praktijk betekent dat dat je telefoon lekker snel is en je apps altijd vloeiend draaien.

Prettig, want dit betekent ook dat je goed kunt multitasken op de telefoon. Even je filmpje onderbreken om een appje te beantwoorden? Je doet het vliegensvlug, zodat je zo snel mogelijk weer verder kunt kijken.
Ook het scherm zorgt voor flink wat punten. Het is dankzij de resolutie van 1440 x 3120 pixels kraakhelder. Je films krijgen heldere kleuren, je games zijn goed te spelen.

LG G7 ThinQ

Prettig is dat de G7 ThinQ met vrij weinig bloatware komt. Er zijn namelijk maar een paar apps die standaard meegeleverd worden. Denk aan een to-do-app en een Health-app met een stappenteller.

Bovendien kun je vrij veel aanpassen aan het uiterlijk van het besturingssysteem. Zo kun je de app drawer weer toevoegen, mocht je dat willen, maar ook gebruikmaken van bewegingen met je hand. Ook zijn er extra achtergronden, opties voor icoontjes en klokken die altijd aan staan.

Accu valt wat tegen

Helaas valt de accu iets tegen. 3.000 mAh is niet weinig, maar veel andere vlaggenschepen hebben een grotere accu. Toch gaat de telefoon een hele dag mee, zelfs bij intensief gebruik. Je zult hem ‘s avonds laat echter wel moeten opladen, want dan is de accu toch echt leger.

Ben je een fervent gamer? Dan zul je de telefoon vaker op moeten laden. Gelukkig kan dat ook draadloos.

Camera kan beter

Ik noemde de camera al even kort, maar laten we er nog iets dieper op in gaan. LG heeft kunstmatige intelligentie gebruikt in deze app, via AI cam. Daarbij wordt objectherkenning gebruikt om de instellingen automatisch aan te passen.

Zodra je de modus aanzet, zie je allerlei namen van objecten langskomen, die de camera denkt te herkennen. Opvallend genoeg kloppen veel van die woorden niet. Bij mijn test richtte ik de camera bijvoorbeeld op mijn balkon, waarbij LG dacht dat er een zwembad was en een plant aanzag voor een slipper. Niet helemaal correct dus.

Toch heeft de modus wel nut. De camera past zich aan aan twaalf scenes, bijvoorbeeld zonsopkomst of -ondergang. Er is zelfs een aparte modus voor dieren en portretten. Daardoor komen je onderwerpen beter in beeld, is de gedachte. Maar de modus laat nog wel eens wat te wensen over, waardoor de instellingen niet bij de foto passen. Mijn kat is bijvoorbeeld nog nooit zo oranje geweest.

LG G7 ThinQ cameratest

Foto van mijn kat met de AI Cam.

Overigens komen de foto’s er met de gewone camera wel goed uit. De foto’s zijn scherp en de details zijn duidelijk, wat prettig is. Bij minder licht zie je echter snel ruis, wat toch zonde is.

Prijs-kwaliteitverhouding

Dus is de LG G7 ThinQ het geld waard? Gezien de hoge adviesprijs van 849 euro is dat mogelijk een beetje een twijfelgeval. Qua hardware doet het toestel zeker niet onder voor toptoestellen met een vergelijkbare prijs, zoals de Samsung Galaxy S9 en de Huawei P20 Pro. Maar zelfs die telefoons zijn inmiddels in prijs gezakt.

Bovendien weten deze vlaggenschepen LG toch echt te overtreffen als het om de camera of schermkwaliteit gaat. En de OnePlus 6 – die vele malen goedkoper is – doet ook zeker niet onder voor de G7 ThinQ.

Toch is dit een prettige telefoon die gewoon goed zijn werk doet. Kun je hem dus voor een lagere prijs ergens op de kop tikken, dan is de LG G7 ThinQ zeker de moeite van het overwegen waard.

LG G7 ThinQ

0 Reacties
Reageer