Reden uitstel Project Ara bekend: magneetsysteem werkt niet

Een modulaire smartphone klinkt ideaal en de prototypes zien er veelbelovend uit. Maar hoe bruikbaar zijn deze telefoons in de praktijk? Vooralsnog scoort in ieder geval Project Ara een onvoldoende, want het toestel van Google komt niet door drop tests.

We schreven eerder deze week al dat de Project Ara-telefoon op de lange baan is geschoven, met een publieke test in 2016. De modulaire smartphone is al een tijdje in ontwikkeling, maar Google liet weten meer tijd nodig te hebben om ‘m klaar te maken voor deze test. Het bedrijf liet in het midden wat er precies aan de hand was, maar heeft nu alsnog openheid van zaken gegeven.

https://twitter.com/ProjectAra/status/634035306153443329?ref_src=twsrc%5Etfw

Op het Twitter-account van Project Ara lezen we namelijk dat het kliksysteem met magneten onvoldoende zekerheid biedt. Het toestel is namelijk niet bestand tegen drop tests, waarbij gekeken wordt hoe het toestel een val van een bepaalde hoogte opvangt. Mogelijk laten de modules hierbij te snel los. Dat is niet zomaar op te lossen, omdat het hele modulaire systeem tot op heden op het magneetsysteem gebaseerd was.

Het team belooft nu dat het vastklikken van de modules straks zal zorgen voor een signature experience, in gewoon Nederlands ook wel ‘bijzondere ervaring’. Wat we ons daarbij voor moeten stellen wordt ongetwijfeld snel duidelijk, want het lijkt erop dat Google wat meer vaart in de ontwikkeling wil brengen en daar ook opener over bericht.

0 Reacties
Reageer