Nike presenteert zelfstrikkende schoen: de HyperAdapt

Nike HyperAdapt kopen

Sportmerk Nike heeft een schoen gepresenteerd die zichzelf strak trekt om je voet: de HyperAdapt 1.0. Het bedrijf noemt de techniek adaptive lacing.

Zodra je je voet in de schoen steekt, raak je met je hak een sensor aan waarmee de schoen zich automatisch strak trekt. Aan de zijkant van de schoen zitten twee knoppen waarmee je de schoen ook handmatig strakker of losser om je voet kunt laten zitten.

Volgens schoenontwerper Tinker Hatfield lanceert Nike hiermee een schoen met een techniek nog voordat je dit überhaupt voor kon stellen. De zelfstrikkende schoen is echter al een groot aantal jaar oud, want het is één van de moderne technieken die we volgens Back to the Future in 2015 al hadden moeten zien.

En dat wist Nike zelf ook: het bedrijf had de datum 21 oktober van vorig jaar in gedachten, de dag waarop de hoofdpersonen van de film in de toekomst belandt. De HyperAdapt is het resultaat wat de ontwerpers in 2013 al realiteit wilde maken. Ondertussen droomt ontwerper Hatfield van een schoen die zelf weet wanneer hij strakker of losser moet zitten en volgens hem zal dat in de toekomst ook daadwerkelijk gaan gebeuren.

Nike is net iets te laat dus en het is de vraag hoe atleten op de techniek gaan reageren. De HyperAdapt is vanaf eind dit jaar te koop.

0 Reacties
Reageer