NASA experimenteert met suikerbacterieën als brandstof, voedsel en medicijnen

Als de pas aangekondigde experimenten van NASA een beetje goed verlopen, dan zullen toekomstige astronauten gebruikmaken van suikerbacteriën om in de ruimte te overleven. De ruimtevaarders gaan namelijk onderzoek doen naar Anabaena. De suikers die deze bacterie genereert met fotosynthese, kunnen worden gecombineerd met een andere genetisch gemodificeerde bacterie om een ‘PowerCell’ te creëren.

Deze PowerCell zou vervolgens in staat zijn om allerlei stoffen te creëren, zoals bijvoorbeeld chemicaliën, voedsel, brandstof en medicijnen. In principe alles wat een astronaut duizenden kilometers verwijderd van de aarde nodig zou hebben. Omdat astronauten zelf in de ruimte nieuwe stoffen kunnen creëren met de bacteriën, zou het mogelijk zijn om veel langer in een ruimteschip te overleven. Hierdoor zijn ze immers niet langer afhankelijk van het materiaal dat NASA heeft ingepakt.

De bacteriën zullen in 2017 door NASA worden getest, tijdens een tocht van zes maanden aan boord van een Duitse satelliet. Daarmee lijkt NASA zich stiekem voor te bereiden op een reis naar Mars: de satelliet zal de zwaartekracht op de rode planeet namelijk simuleren. Daarnaast wordt er geëxperimenteerd zonder zwaartekracht en met de zwaartekracht van de maan, om te zien of een ruimtestation ook materialen kan maken met de bacteriën.

0 Reacties
Reageer