Nieuwe kamerplant aanschaffen? Check eerst of-ie wel past met deze AR app

Je huis is eigenlijk nooit af: even een muur in een nieuw kleurtje schilderen, een nieuwe bank, vloerkleed of natuurlijk een nieuwe kamerplant. Maar hoe weet je nou of die kamerplant wel goed staat in jouw huis? En of-ie hier wel goed groeit? Je kunt je er van te voren natuurlijk een klein beetje in verdiepen en je fantasie gebruiken, maar je kunt ook deze augmented reality app van Intratuin gebruiken.

Een beetje groen in de woonkamer doet ons tenslotte allemaal goed.

Kamerplanten kopen

Vooral bij het aanschaffen van een nieuwe kamerplant kun je nog wel eens twijfels hebben. Staat die plant hier wel goed? Is-ie niet iets te groot? Daar wilde Intratuin ons een handje bij helpen, en besloot daarom in samenwerking met het Nederlandse AR softwarebedrijf Configwise hun app te vernieuwen. Hierdoor kun je nu heel gemakkelijk via de app zien of een kamerplant wel goed past bij jou in huis.

Met behulp van de nieuwe tool in de app kun je 50 verschillende kamerplanten in 3D uitproberen in huis. Het werkt simpel: je richt je telefoon op het hoekje in huis waar jij het liefst een plant ziet staan, en probeert vervolgens digitaal de verschillende planten uit.

Thuiswerken

Het is de missie van Intratuin om huiskamers wat groener te maken. Vooral nu we massaal thuiswerken, zegt Elise de Bruin, Manager E-commerce & Online Marketing. “Groen een belangrijke toevoeging aan je interieur: de geur, de kleur en de luchtzuiverende werking van planten dragen bij aan een gezonder thuisklimaat.”

Daarnaast wil het tuincentra met deze app verspilling voorkomen. Door eerst via augmented reality uit te proberen of een plant wel goed past in huis, voorkom je miskopen en zo dus ook verspilling van planten.

Nieuwsgierig geworden en wel zin om een paar nieuwe kamerplanten aan te schaffen? De app is gratis te downloaden in de App Store en Google Playstore.

Afbeelding: Intratuin

0 Reacties
Reageer