Infinity: Een tablet voor op school die kinderen zelf uit elkaar kunnen halen

Er zijn de afgelopen jaren heel veel initiatieven geweest voor het ontwikkelen van goedkope computers en tablets voor het onderwijs. Uiteindelijk zie je echter dat scholen kiezen voor iPads of Samsung-tablets en zeker in de VS zijn Google Chromebooks populair. Allemaal producten van grote techbedrijven, die niet speciaal voor het onderwijs gemaakt zijn. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar toch hebben speciale onderwijscomputers een voordeel. Zeker als je kijkt naar wat het bedrijf One Education probeert te bereiken met hun Infinity.

Deze tablet, die trouwens ook een los toetsenbord heeft en daardoor dienst kan doen als laptop, is modulair opgebouwd. Dat betekent dat een kapot scherm makkelijk te vervangen is of de rekenkracht in de toekomst kan worden uitgebreid door het moederbord, met daarop de processor en het werkgeheugen, te vervangen. De Infinity is zo gebouwd dat dit echt heel makkelijk te doen is.

Maar er is meer: de verschillende modules zijn op hun beurt ook weer open te maken. Hierdoor zijn ze eventueel te repareren bij kleine defecten, maar kunnen kinderen ook vooral zelf ontdekken hoe zo’n computer nu eigenlijk in elkaar zit.

One Education-oprichter Rangan Srikhanta zegt tegen Mashable:

Het doel is dat mensen jaren met het apparaat kunnen doen, maar met de tijd wel modules kunnen upgraden als hun wensen veranderen. Het hele idee is om mensen niet vast te zetten in ons idee van de wereld.

Scholen zijn dan ook vrij in de keuze van welk besturingssysteem ze op de Infinity installeren en kunnen dit later ook nog aanpassen, al worden ze standaard geleverd met een speciaal Infinity OS. One Eduction wil scholen niet alleen de tablets en onderdelen leveren, maar ook helpen met het opzetten van wifi-netwerken of het installeren van speciale oplaadpunten voor de accu’s van de tablets.

Via een crowdfunding-campagne op Indiegogo hoopt One Education voldoende geld op te halen om de Inifity op de markt te brengen. De tablet moet uiteindelijk 299 dollar per stuk gaan kosten, via de crowdfunding-campagne krijgen scholen korting. Het doel is dat losse onderdelen nooit meer dan 100 dollar gaan kosten.

0 Reacties
Reageer