Google lanceert Pixel 4 en Pixel 4 XL met hoge verversingssnelheid

Google Pixel 4

Het gebeurt niet vaak: een bedrijf dat ruim voor de lancering van zijn telefoon al een foto en details deelt. Google koos dit jaar wel voor deze aanpak, door in juni al de achterkant van de Pixel 4 te tonen. Hoe de voorkant eruit ziet, wisten we echter niet. Tot nu dan, want Google heeft zijn nieuwe smartphones gisteravond gepresenteerd.

Juist omdat Google al van tevoren details bekendmaakte over de telefoon, wisten we al een deel van de specificaties van het apparaat. Zo was al duidelijk dat de nieuwe Pixel 4 en Pixel 4 XL de Soli-technologie krijgen.

Soli heet op de telefoon Motion Sense, en is in feite een radar die bewegingen detecteert. Het idee is dat je zo je telefoon kunt besturen met bewegingen. Je hoeft de smartphone dus niet op te pakken en het scherm niet aan te raken om acties uit te voeren. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn voor mindervaliden. Ook wisten we al dat de telefoon twee camera’s aan de achterkant krijgt.

Maar nu weten we alles

Google presenteerde zijn nieuwe telefoons gisteravond, waardoor nu alle details bekend zijn. Zo is nu duidelijk wat die twee camera’s precies zijn. Allereerst is er een reguliere camera van 12 megapixels, die ondersteund wordt door een sensor die gecombineerd is met een telelens van 16 megapixels, schrijft Tweakers.

In tegenstelling tot andere smartphones komt de Pixel 4-serie dus niet met een ultragroothoeklens. Google belooft echter dat de fotokwaliteit wel beter wordt, door nieuwe functies toe te voegen. Met Live HDR+ wordt je foto bijvoorbeeld al tijdens het fotograferen in HDR zichtbaar. Dual Exposure Control laat je de belichting van de voor- en achtergrond afzonderlijk van elkaar aanpassen.

https://youtu.be/_F7YRde8DuE

Naast de camera is natuurlijk ook het scherm belangrijk. De Pixel 4 komt met een 5,7 inch OLED-scherm, de Pixel 4 XL met een 6,3 inch OLED-scherm. Beide schermen komen zonder inkeping, maar mét rand voor camera’s en sensoren. Het scherm heeft verder een flexibele verversingssnelheid. Staat het beeld stil, dan is dit 60 Hz. Bij beweging wordt het 90 Hz. Met de lagere snelheid wordt je batterij bespaard, met de hogere snelheid krijg je een vloeiende weergave.

Geen vingerafdrukscanner

Opvallend is dat Google ervoor gekozen heeft om de vingerafdrukscanner achterwege te laten. Wel is er gezichtsherkenning, dat volledig op je smartphone zelf werkt. Je gezicht wordt dus niet ergens op een server opgeslagen en niet gedeeld met Google-diensten. Verder heeft de Assistant een nieuwe interface die minder ruimte inneemt op je scherm.

Google brengt zijn Pixel-telefoons nooit naar Nederland, maar wel naar andere Europese landen. Vanaf 24 oktober kun je in bijvoorbeeld Duitsland de Pixel 4 voor 749 euro kopen en de Pixel 4 XL voor 899 euro.

0 Reacties
Reageer