Drivemode wil smartphone gebruiken als dashboardcomputer voor auto’s

Drivemode

Altijd een smartphone bij de hand terwijl je autorijdt, zonder hem letterlijk in je hand te houden. Dat is de toekomst, als het aan de ontwikkelaars van Drivemode ligt. Met de dienst van het bedrijf worden verschillende functies van je smartphone, zoals bellen, navigatie en muziek in één applicatie gestopt.

De app verzamelt data over het gedrag van de bestuurder om voorspellingen te doen en die functionaliteit zelf aan te reiken, door bijvoorbeeld een route voor te stellen op basis van je kalender. Door middel van eenvoudige bewegingen, iconen en met geluid, moet de app ervoor zorgen dat de bestuurder zijn ogen altijd op de weg kan blijven houden. De app is nu alleen nog beschikbaar is voor Android, maar Drivemode wil de app ook uitbrengen voor andere besturingssystemen.

Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met autofabrikant Honda, om de app beter te kunnen integreren in de auto. In de onderstaande video is te zien hoe de app door middel van knoppen op het stuur bediend kan worden. Honda is op dat gebied een actieve speler: het bedrijf kijkt ook naar een eigen besturingssysteem voor auto’s dat samenwerkt met smartphones én naar Android Auto.

De app van Drivemode lijkt erg op wat Android Auto en Apple Carplay ook moeten doen: het besturingssysteem in de auto integreren en de bestuurder makkelijk toegang geven tot allerlei apps. Door de techniek via de smartphone beschikbaar te maken, wil Drivemode een veel toegankelijkere manier bieden om je apps tijdens het rijden te gebruiken.

0 Reacties
Reageer