Op weg naar Dinnershow Pandora Ongeveer twee maanden geleden kwam mijn moeder met het idee dat ze haar verjaardag groots wilde vieren. Enfin, op een zaterdag in november reisde we af naar het mediapark in Hilversum om een avondje uit vol grandeur te beleven onder het genot van een driegangen diner. Niet wetende wat we aan zouden treffen bij aankomst begon het speculeren al tijdens de heenrit. Met als allerbelangrijkste onderwerp de beroemde chefkok Rudolph van Veen. Ja, je lees het goed. Dé Rudolph. De chef met het platina blonde kapsel die bij Carlo en Irene heeft gekookt om vervolgens het toetje voor de Oscars te maken! Die geeft namelijk leiding aan de keuken tijdens de dinnershow.
Het menu
Omdat de menukaart van de dinnershow met de seizoenen veranderd kregen wij het najaarsmenu voorgeschoteld. Het menu klinkt verrukkelijk! Een voorgerecht met dungesneden diamanthaas (mijn absoluut favoriete stukje vlees), hoofdgerecht met een rouleau van parelhoen en als dessert een hazelnoot taartje met limoenschuim. Daarnaast is alle drank inbegrepen, wat de avond gegarandeerd gezellig maakte.
Voulez vous manger avec moi?
Bij binnenkomst kregen een upgrade op onze geboekte rang. Op de eerste(!) rang schoven we aan bij ons tafelgezelschap en maakte we kennis met onze persoonlijke kelner. De enorme zaal heeft misschien wel 100 tienpersoonstafels en schreeuwt ‘Moulin Rouge’. Iedere hoek van de zaal bestaat uit decorstukken en toen de holografische zandloper op de mainstage plots begon af te tellen tot de aanvang van de show realiseerde ik me dat deze dinnershow grootser was dan ik me had voorgesteld. In de show nam de hoofdpersoon Pandora (die mevrouw met de doos uit de Griekse mythologie) ons mee in een avond vol verleiding, zo beloofde ze. Alles was sexy en zwoel, tot aan een mannelijke paaldans act aan toe! Los van het verhaal bestond de dinnershow voornamelijk uit extravagante optredens door zangers en zangeressen met gouden keeltjes (lees: Dewi van Idols). Tussen de optredens door aten we het diner. Het voorgerecht was anders dan verwacht een soort broodje met flinterdun gesneden vlees op een geleischijfje dat smaakte naar tomaat. Het zag er cool uit en ook over de smaak was ik tevreden. Als kritische foodie moet ik zeggen dat het hoofdgerecht mij het minst vermaakte. Ook dat zag er mooi uit en had veel luxe en aparte ingrediënten waaronder dus die parelhoen. Dat was dan ook meteen het minpunt; ik weet nu dat parelhoen niet ‘mijn ding’ is.