Beginnen met skeeleren? Dat doe je met deze drie apps!

We weten het allemaal wel: sporten is goed voor je. Maar dankzij de coronacrisis weten we dat je favoriete sportschool niet altijd open is en zwemmen ook niet altijd kan. Gelukkig bestaat ook skeeleren, wat je in ieder seizoen kunt doen. Maar waar begin je dan? Wij zetten de beste apps om te beginnen met skeeleren voor je op een rij.

Skeeleren heeft veel voordelen: je traint je been-, bil- en buikspieren er mee, en je komt snel in vorm. Het is dan ook niet vreemd dat de sport weer populairder wordt in Nederland. Maar hoe begin je?

Allereerst heb je natuurlijk een paar goede skeelers nodig en de juiste bescherming – zoals een helm en polsbeschermers. Wil je bijhouden hoe goed je bezig bent? Dan is een app geen verkeerd idee. En gelukkig zijn er een aantal waar je goed mee bij kunt houden hoe het skaten gaat.

Runkeeper

Als je ooit aan hardlopen of een andere sport bent begonnen, dan ken je Runkeeper waarschijnlijk wel. Deze app is geschikt voor tal van sporten, waaronder ook skeeleren.

Zo kun je in real-time bijhouden hoe lang je al aan het trainen bent, hoeveel je verbrand hebt, doelen instellen, en zelfs gepersonaliseerde routines volgen. Ook geeft de app je de motivatie om vaker actief te zijn, bijvoorbeeld door uitdagingen te voltooien. Dit is dus een ideale app als je wilt beginnen met skeeleren.

Runkeeper is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Sprint

Sprint is een app die 100 procent is afgestemd op schaatsers en skaters. Deze app is gemaakt door de KNSB en wil zoveel mogelijk veilige routes in kaart brengen om over te skaten. Je kunt zelf aangeven als het wegdek slecht is, er een helling is of als er een gat in de weg zit. Daarnaast kun je hotspots toevoegen en je favoriete routes opslaan en delen met anderen.

Ook kun je al je prestaties van je work-out inzien en aangeven hoe moeilijk je de tocht vond. En als je de app koppelt aan de Apple Health Kit, dan kun je je prestaties toevoegen aan je dagelijkse gezondheidinzichten.

Wordt het winter en ga je tijdelijk liever schaatsen? Daar kun je de app dus ook bij gebruiken. Op achttien kunstijsbanen kun je een MYLAPS-lus krijgen, die je prestaties meten. Daardoor hoef je je telefoon niet bij je te houden. Na het schaatsen gaan alle gegevens naar de app toe.

Tot slot heeft de app ranglijsten en medailles. En via het persoonlijke Sprint-dashboard in je browser kun je nog veel meer uitgebreide statistieken vinden.

De Sprint-app is gratis te downloaden voor iOS en Android

Roll IN Line Instructor

Heb je echt nog geen idee hoe je moet beginnen met skeeleren? Dan is deze app mogelijk wat voor je. Hierin zitten video’s met uitleg over de basis van het skeeleren. Denk aan hoe je moet remmen, hoe je vooruit komt en hoe je bochten maakt. Ook kun je trucjes aanleren, zoals 180 graden draaien en achteruit rijden.

De app geeft je videolessen in slow-motion en geeft je meerdere hoeken. Zo kun je precies zien wat je moet doen en hoe je dat moet doen. En als je het nog een keer wilt zien, spoel je natuurlijk gewoon even terug.

Bijkomend voordeel: alle video’s staan op je telefoon zelf. Je hoeft dus geen internetverbinding te hebben om een les te volgen. Nadeel is wel dat de app Engelstalig is. Als je geen Engels spreekt, kan dat dus lastig zijn.

Roll IN Line Instructor is voor €2,29 te downloaden voor iOS.

Andere sporten

Liever aan de slag met een andere activiteit om je conditie te verbeteren? Check dan onze overzichten om te beginnen met hardlopen of de beste apps om te beginnen met wielrennen.

Foto’s: App Store / Shutterstock.com

0 Reacties
Reageer