Apple zit Facebook dwars om Facebook Gaming te lanceren voor iOS

Facebook gaming

Het lijkt erop dat de twee techgiganten een beetje ruzie met elkaar aan het maken zijn. En dat heeft alles te maken met de Facebook Gaming app, die niet in de beste vorm gelanceerd kan worden voor iOS. Dat heeft alles te maken met de strenge regels die Apple hanteert bij het lanceren van een app. Hierdoor moest Facebook de app lanceren zonder games.

Facebook Gaming

Een paar weken geleden haalde Microsoft de stekker uit Mixer. Dat werd overgenomen door Facebook onder de nieuwe naam Facebook Gaming. De app is nu eindelijk ook beschikbaar voor iOS, maar niet in de volledige vorm.

In de app is het mogelijk om games te spelen en om gamestreams te bekijken. De COO van Facebook, Sheryl Sandberg, zei tegen The Verge dat ze de gameplay-functionaliteit geheel hebben moeten verwijderen om Apple’s toestemming te krijgen op de Facebook Gaming-app. “Dus ja, iOS-gebruikers hebben een minder goede ervaring dan Android-gebruikers.”

Streams kijken of gamen

Het lijkt erop dat Apple de Facebook Gaming-app met name tegenhoudt omdat het niet duidelijk is wat het primaire doel van de app is. Als het gamen het primaire doel is, gelden er strengere regels voor de app, maar volgens Facebook is dit niet het geval.

Aan de cijfers van Android is te zien dat 95 procent van de 380 miljoen (!) gebruikers de app gebruiken om streams te kijken. Toch zag Apple dit niet zo. Dat is dan ook de reden dat Facebook de app voor iOS zonder het game-gedeelte heeft gelanceerd. Ondanks dat het kijken van streams het grootste gedeelte is van Facebook Gaming, baalt Facebook er wel van dat de app voor iOS-gebruikers niet optimaal werkt.

Afbeelding: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

0 Reacties
Reageer