Verlamde patiënten kunnen in de toekomst mogelijk weer lopen dankzij chip in de hersenen

Eerder schreven we al over de eerste succesvol geïmplementeerde schedel. Deze week werd bekend dat een team van onderzoekers en neurochirurgen van het Ohio State University Wexner Medical Center heeft geprobeerd om een elektronische ruggengraat te installeren, genaamd de Neurobridge.

Journalist Jim Tankersley, van The Washington Post, mocht bij de operatie aanwezig zijn en de doktoren volgen terwijl ze bezig waren. De patiënt die de operatie onderging is verlamd vanaf zijn nek. Onderzoekers hopen dat de Neurobridge ervoor kan zorgen dat hij zijn handen weer kan bewegen met behulp van zijn gedachten.

Een chip in de hersenen van de patiënt zal motorische signalen oppikken en deze vervolgens naar een computer versturen, die de instructies verzendt naar een strip van elektroden in de arm van de man om zo de gebroken ruggengraat te omzeilen.

De technologie heeft to nu toe nog niet gewerkt maar met deze patient hopen de onderzoekers de eerste succesvolle test op een mens uit te voeren. Het zal nog even duren voordat bekend wordt of het heeft gewerkt. De Post heeft echter beloofd een vervolg te schrijven zodra er meer bekend is. Onderstaande visualisatie laat zien hoe de Neurobridge werkt.

Screen Shot 2014-05-01 at 13.38.08

0 Reacties
Reageer