Last van uitstelgedrag? Deze nieuwe soort bril helpt je hierbij

bril uitstelgedrag

Je kent het vast wel: je was van plan om je hele to do-lijst af te werken vandaag. Als alles volgens plan ging, had je zelfs vóór de middag al je werk al af. Maar in werkelijkheid loopt dit toch anders. De vaatwasser moest leeggehaald worden, je wilde toch nóg een kopje koffie en als je dan eenmaal klaar bent om te beginnen, lonkt je telefoon met al zijn social media-apps. Uitstelgedrag is voor veel mensen erg herkenbaar. Ben je helemaal klaar met dit gedrag? Dan is deze nieuwe soort bril iets wat jij nodig hebt.

Deze bril geeft je de spreekwoordelijke schop onder je kont die als uitsteller misschien wel nodig hebt.

Camera voor uitstelgedrag

De bril zelf is op dit nog in de maak, maar je kunt hem wel alvast vooruitbestellen dankzij een crowdfunding. De bril wordt gemaakt door de Canadese startup Auctify. En dat mensen hierop zitten te wachten, blijkt maar uit de donaties die binnenstromen. Hoewel de startup had gehoopt op 8.000 euro, zitten ze na een paar dagen al op meer dan 43.000.

Hoe het dan precies werkt? De Auctify Specs heeft een klein cameraatje die alles opneemt waar jij mee bezig bent. Dit wordt bijgehouden in de bijbehorende app. Zo kun je aan het einde van de dag een overzicht krijgen met wat je allemaal gedaan hebt. Maar je kunt ook een stapje verder gaan: zo kun je aangeven dat je een seintje krijgt via de bril wanneer je uitstelgedrag vertoont. Dit kan door middel van een lichtje dat begint te flikkeren in je ooghoek, of door een geluidje via de speaker in de bril.

Activiteiten

Volgens Hisham El-Halabi, de oprichter van Auctify Specs, kan de bril zo’n twintig activiteiten herkennen. Denk hierbij aan lezen, schrijven, het kijken op je telefoon, yoga, tv kijken, koken, eten, socializen en meer. Wanneer je het gevoel hebt dat je teveel op je telefoon zit, kun je dit aangeven in de app. De bril geeft je dan een seintje als je voor de zoveelste keer je telefoon weer oppakt.

Privacy

Of je uitstelgedrag daadwerkelijk minder zal worden door deze bril, is natuurlijk nog even afwachten. Toch is oprichter Hisham optimistisch. Hij vertelt aan The Verge dat de eerste prototypes al goede resultaten hebben geleverd. Daarnaast is de bril ook daadwerkelijk te gebruiken om het je zicht te verbeteren, maar ook als fitnesstracker en kun je via de app mindfulness trainingen doen.

Wat betreft de privacy zit het volgens Hisham wel goed. De beelden die worden opgeslagen via de camera in de bril zullen nooit worden gedeeld. Daarnaast zal ook de informatie die door de app verwerkt wordt anoniem blijven.

Afbeelding via Unsplash

0 Reacties
Reageer