Apple-CEO Tim Cook noemt augmented reality net zo’n grote innovatie als smartphones

Tijdens zijn tournee door Europa heeft Apple-CEO Tim Cook zijn mening gedeeld over augmented reality (AR), wat geruchten doen rondgaan omtrent plannen van Apple. Cook denkt namelijk dat AR net zo groot wordt als de smartphone en in de toekomst iedereen het gaat gebruiken, meldt The Independent.

Cook bezoekt op dit moment onder andere universiteiten en meerdere app-ontwikkelaars in Europa en de gameontwikkelaar ustwo, vooral bekend van de iOS-game Monument Valley. Tijdens een rondleiding door de ontwikkelstudio, liet de CEO vallen dat hij AR net zo’n grote technologische vooruitgang vindt als de smartphone.

Bij AR wordt de echte wereld gecombineerd met virtuele beelden en volgens Cook is deze technologie veelbelovender dan virtual reality (VR). “In tegenstelling tot AR, sluit VR je af van de wereld. Je blijft nog aanspreekbaar en hebt contact met de echte wereld.”

Smartphone is voor iedereen

Cook vergeleek AR met de smartphone die voor iedereen is gemaakt. “We denken bij de iPhone niet over een bepaalde bevolkingsgroep, land of verticale markt: het is voor iedereen. Ik denk dat AR net zo groot is, het is gigantisch”, zegt Cook tegen The Independent, “Ik word enthousiast van de dingen die mogelijk zijn en die een hoop levens kunnen verbeteren.”

“AR is niet per se een product, maar meer een kerntechnologie. Er zijn dingend ie we moeten ontdekken voordat die technologie goed genoeg is voor het grote publiek”, vertelt de CEO.

Of deze uitspraken leiden tot grootste AR-plannen bij Apple, is onduidelijk. Wat wel opvallend is, is dat Apple steeds meer specialisten in dienst neemt op het gebied van deze technologie, zoals van de start-ups Faceshift en Perceptio. Bovendien heeft het bedrijf al een aantal patenten voor mobiele AR-systemen, dus wie weet…

0 Reacties
Reageer