Samsung onthult vijf geheime prototypes uit Creative Lab

Muziek luisteren, notificaties ontvangen en telefoontjes plegen en dat allemaal zonder risico op beschadigingen aan je hoofd.

Medewerkers van Samsung hebben bij het bedrijf de mogelijkheid om onafhankelijk aan creatieve projecten te werken. Dat mogen ze doen ze in het Creative Lab (C-Lab). De projecten waar zij aan werken blijven normaal gesproken geheim, maar tijdens de Samsung Developer Conference gaat het bedrijf vijf van deze prototypes onthullen.

LiCon

LiCon is een app voor je smartphone die je slimme apparaten herkent via de camera van je telefoon. Je kunt deze apparaten vervolgens ook besturen. Allereerst dien je een foto van je slimme apparaat te maken. LiCon kan het voorwerp vervolgens herkennen en presenteert je dan een interface waarmee je de specifieke functies van dat apparaat kunt beheren.

De LiCon-app maakt foto's van je slimme apparaten en moet de hub van je smart home worden.

Het team achter LiCon hoopt daarmee een veelgehoord pijnpunt voor smart homes te bestrijden, namelijk dat elk slim apparaat zijn eigen app nodig heeft om ‘m te besturen. Hoe meer mensen gebruik maken van LiCon, hoe meer foto’s er in de database terechtkomen. Dat is handig, want het is de bedoeling dat de app zelflerend wordt en zo steeds beter nieuwe foto’s van producten kan herkennen.

Ahead

Hoewel een helm ook praktische voordelen met zich mee brengt – zo’n ding zorgt er bijvoorbeeld voor dat je geen deuk in je hoofd oploopt als je tijdens het skiën valt of als je werkt in de bouw, brengt het ook beperkingen mee in ons connected leven.

Muziek luisteren, notificaties ontvangen en telefoontjes plegen en dat allemaal zonder risico op beschadigingen aan je hoofd.

Daar probeert Ahead iets aan te doen. Het driehoekige apparaat kun je via magneetjes vastmaken aan je helm. Door middel van bluetooth kun je vervolgens muziek luisteren, notificaties ontvangen of telefoontjes plegen.

AMe

Samsungs eigen virtual reality-bril, de Gear VR, verkoopt alleen goed als het waard is om zo’n ding daadwerkelijk te kopen. Daarvoor zijn video’s nodig, en het liefst in 360 graden. Je kunt daarvoor met een ingewikkelde en dure camera gaan rondlopen, of een kant-en-klare camera zoals de Gear 360 in de lucht houden, maar dat is eigenlijk ook een gedoe, toch?

Geen gedoe met camera's in je hand of ergens op tafel: de AMe draag je gewoon om je nek.

De AMe, een verkorte naam van Around Me, moet die hassle ietwat wegnemen. De volgende wearable is namelijk een ketting met drie camera’s, die volgens Samsung een 360-gradenbeeld met 4K-kwaliteit vastlegt. En de Zuid-Koreanen denken ook overal aan: de AMe is zelfs beschikbaar in meerdere kleuren.

ItsyWatch

De ItsyWatch is een smartwatch app die kinderen helpt om goede gewoontes te ontwikkelen. Bewegen, gezond eten en fatsoenlijk je tanden poetsen zijn namelijk niet de leukste bezigheden. Cartoonachtige personages die op je scherm verschijnen moeten dat proces toch wat aangenamer maken. En als het kind goed zijn best doet, ontwikkelt het personage zich ook.

ItsyWatch moet het voor kinderen leuk maken om goede gewoonten te ontwikkelen.

Daarnaast kun je de app ook gebruiken om stemberichten te versturen naar je vrienden of familie. Ouders kunnen ItsyWatch weer gebruiken om de gezondheid van hun kinderen in de gaten te houden.

Entrim 4D+

Het werkt al aardig, maar toch is ons lichaam nog niet helemaal gewend aan virtuele werelden. Het komt regelmatig voor dat mensen wagenziek worden als ze een virtual reality-bril dragen. Daar moet de koptelefoon Entrim 4D iets aan doen: de koptelefoon verstuurt elektrische signalen naar je oor, die je lichaam helpen te wennen aan de verschillende omstandigheden in virtuele werelden. De 4D+ is een geüpgrade variant van de versie die het bedrijf tijdens SXSW presenteerde.

Virtual reality moet je ervaren, weten ze bij Samsung. Daarvoor zijn beeld en geluid niet genoeg: je moet het voelen.

De SDC 2016 vindt vandaag en morgen plaats in San Francisco.  Samsung benadrukt dat het om prototypes van producten gaat. Het is de bedoeling dat de bezoekers van de ontwikkelaarsconferentie deze producten van feedback gaan voorzien, zodat de interne teams van Samsung ze verder kunnen ontwikkelen. Dat garandeert niet dat ze ooit op de markt gaan komen, maar speculeren, dromen en hopen kan natuurlijk altijd.

0 Reacties
Reageer