Pinterest bindt de strijd aan met Google, lanceert intelligente zoekmachine

Het visuele sociale netwerk Pinterest is klaar om de strijd aan te gaan met Google als het aankomt op zoekopdrachten. Vorige week donderdag kondigde CEO Ben Silbermann de functie aan; een nieuwe visuele manier om door Pinterest’s dertig miljard pins – links of afbeeldingen die zijn uitgekozen door gebruikers en ingedeeld in collecties – te bladeren.

Anders dan de meeste zoekmachines – waar je een aantal specifieke zoekwoorden invoert om te vinden wat je zoekt – biedt Guided Search suggesties gebaseerd op de associaties die Pinterest heeft geleerd te maken tussen alle objecten in de database.

Als je bijvoorbeeld “burgers” intypt om te zoeken dan helpt Pinterest je om meer specifiek te zoeken naar bijvoorbeeld: “veggie”, “garden” of “paleo”. Pinterest wijzigt automatisch de gepinde afbeelding terwijl je verder gaat. Het idee is om op deze manier Pinterest zo min mogelijk afhankelijk te maken van tekst – net als Pinterest’s website.

guidedsaerch

Google biedt ook automatische suggesties van woorden terwijl je typt. Maar zelfs dan – als je bijvoorbeeld geen populaire zoekterm invult, vind je niet altijd de juiste woorden. Met deze nieuwe functionaliteit aapt Pinterest dus niet Google’s strategie na, maar hoopt de dienst beter te worden dan Google.

Hoewel Google namelijk handig is voor het vinden van antwoorden gebaseerd op wat je intypt, helpt Pinterest je bij het vinden van antwoorden waar je niet van wist dat je ze zocht.Guided Search maakt bovendien mobiele zoeken een stuk makkelijker. De mobiele applicatie heeft een interface die is vormgegeven om te klikken en te vegen en niet om te typen.

In the future search will be a discovery tool. Pinterest at its heart is about discovering things you didn’t even know were there.

Pinterest heeft op dit moment zevenhonderdvijftig miljoen boards samengesteld door gebruikers en merken. Dit aantal is in de afgelopen zes maanden met vijftig procent gegroeid. Guided Search maakt het dus makkelijker om te zoeken in de alsmaar groeiende database om zo ook de pareltjes van langgeleden weer naar boven te halen.

0 Reacties
Reageer