Parrot introduceert Bebop: een nieuwe consumentendrone met full-hd camera

Hoewel drones worden gebruikt voor verschillende doeleinden – van het verzenden van postpakketjes tot het opruimen van nucleair afval – blijven de onbemande vliegtuigjes vooral populair en succesvol door de mogelijkheid om foto’s en video’s te schieten vanuit de lucht. Dit beseffen drone-fabrikanten ook; de vliegtuigjes worden dan ook steeds vaker voorzien van de meest geavanceerdere camera’s.

Éen hiervan is Parrot, een fabrikant verantwoordelijk voor goedkope, ‘easy-to-fly’ quadcopters – drones met vier rotoren. Het bedrijf kondigde gisteren aan een nieuwe drone te lanceren aan het eind van 2014: de Bebop.

De Bebop drone is uitgerust met een 14 megapixel-camera die video in full hd op kan nemen. Met verder alleen vier rotoren en optionele stootranden zouden we eerder kunnen spreken van een vliegende camera. Het apparaat weegt dan ook niet meer dan een pond.

bebop_drone_listyle_32-1024x683

Daarnaast beschikt de drone ook over een zogenaamde fisheye-lens die 180 graden beelden opneemt. Dankzij diverse softwaretoepassingen zegt Parrot voor stabiele videobeelden te zorgen zonder te veel gewicht aan de drone te hangen. Ook bij turbulentie of windvlagen zou de video stabiel blijven.

Een gave toepassing van de nieuwe consumentendrone is dat het apparaat ook kan worden bestuurd door middel van de Oculus Rift. Vorige week zagen we al hoe de combinatie van twee technologieën voor een geweldige first-person vliegervaring kan zorgen. De gebruiker kan de wereld, dankzij een speciale lens, vanuit het perspectief van de drone kijken

Net als andere quadcopters van Parrot wordt de Bebop bestuurd door middel van een app op een smartphone of tablet. Deze Skycontroller heeft een bereik van twee kilometer en gebruikers kunnen via hun besturingsapparaat direct de beelden vanuit de lucht zien.

bebop_drone_listyle_56-1024x683

Naar verwachting komt de Bebop Drone in het vierde kwartaal van dit jaar uit. Hoewel de prijs nog onbekend is, zal deze naar alle waarschijnlijkheid niet veel hoger liggen dan de 300 dollar voor een vergelijkbaar model van hetzelfde bedrijf.

Ontwikkelingen als deze tonen aan dat drones steeds populairder worden op de consumentenmarkt, en daarbij ook steeds toegankelijker worden voor consumenten. Dit roept wel vragen op over onze privacy en wetgeving omtrent de onbemande vliegtuigjes.

Mag je zomaar overal drones gebruiken? Kan je buurman nu gewoon met zijn drone over jouw tuin heen vliegen en erger nog: zomaar foto’s en video’s maken van jouw privé-omgeving? Hoe leuk dergelijk “speelgoed” ook is; de snelle ontwikkelingen op het gebied van consumentedrones vragen om strenge en duidelijke regelgeving over het gebruik ervan.

0 Reacties
Reageer