Oppo Reno 2 combineert luxe uitstraling met vriendelijk prijskaartje

Na de lancering van de goed ontvangen Reno duurde het amper vier maanden voor we de opvolger mogen verwelkomen. En toch ook niet. Want de Oppo Reno 2 klinkt dan wel als een opvolger, maar is eerder een uitbreiding van de range.

Een range die dus nu bestaat uit de de Reno en Reno Z, de Reno 2 en de Reno 2Z. Het verschil tussen de Reno 2 en de Reno 2Z zit hem in de details, maar in deze review zal ik me vooral focussen op de Reno 2.

Luxe uitstraling

Wat direct opvalt bij de eerste kennismaking met de Reno 2? Het is qua ontwerp exact dezelfde telefoon als de eerder dit jaar gelanceerde Reno. Logisch, gezien het feit dat we het over een uitbreiding hebben en geen heel nieuw model. En positief: want ook de Reno 2 is gemaakt van glas, ziet er daardoor luxe uit, maar voelt nog altijd heel stevig.

Het amoled scherm aan de voorkant is vullend over de gehele oppervlakte, met slechts een minimaal randje aan de buitenkanten en geen bezel voor een front-camera (daarover later meer). Het scherm is een zogenaamd ‘E3 Sunlight’-scherm, wat er voor zou moeten zorgen dat zelfs in de meest zonovergoten situaties het scherm optimaal leesbaar zou moeten blijven.

Aan de onderkant vinden we de speakers, USB-C oplaadpoort en de aansluiting voor een hoofdtelefoon.

Wanneer je de telefoon omdraait, valt de afwerking van de cover op. Die glimt en reflecteert alsof hij net vers in de was is gezet, wat voor de liefhebber zeker zal bijdragen aan de luxe uitstraling van de Reno 2.

Focus op fotografie

Eenmaal omgedraaid zal je aandacht echter direct gegrepen worden door de camera’s aan de achterzijde van de Oppo Reno 2. De smartphone is namelijk uitgerust met maar liefst 4 camera’s aan de achterkant.

De Oppo Reno 2 is uitgerust met een 48MP-standaardlens, aangevuld met een 13MP telelens en een 2MP Mono-portretcamera (voor het meten van diepte) en een 8MP ultra-wide lens. Die laatste kan ook worden ingezet als macro-lens.

En die selfies dan? Die maak je met de speciale selfie shark cam natuurlijk!

Wat opvalt is dat de ultra-wide lens weinig last lijkt te hebben van afwijkingen aan de randen van de foto’s. Het is echter wel goed om selectief om te gaan met de wijde lens, aangezien de kleuren van de foto’s een tikkeltje valer oogde dan de levendige kleuren die de standaardlens geeft.

Hoewel de focus duidelijk ligt op fotografie, mogen de videocapaciteiten van de Oppo niet onbesproken blijven. Je schiet bewegende beelden op 4K (30fps), maar kunt op 60fps aan de slag als je terug zou schakelen naar 1080p of 720p.

Maar het meest opvallende is de kwaliteit van de optische beeldstabilisatie (OIS) van de Reno 2. Tijdens het schieten van video, lopend over straat, bleef het beeld verbazingwekkend stabiel.

https://www.youtube.com/watch?v=G3Z3BdHymVQ

Batterij

In een tijd van onbeperkte data, prima dekking door het hele land en genoeg dingen te doen, is de capaciteit van de batterij toch een dingetje. Met 4000 mAh is de batterij van de Oppo Reno 2 de grootste tot nu toe, maar daar heeft de smartphone ook wel behoefte aan.

Bij gewoon dagelijks gebruik moest de Reno 2 bij het slapen wel aan de lader. Mocht je dat even ontschieten, loop je tegen het eind van de volgende ochtend wel met een lege batterij rond. Tijdens het testen lieten we de Oppo Reno 2 via wifi een serie op Netflix streamen met het display op volledige helderheid. De batterij liep hierbij terug van volledig opgeladen naar zo’n 92%.

Een prima score, al had de handset het in het dagelijks gebruik wel lastiger als je een mediaconsumer bent. Aan het eind van een werkdag met treinreizen vol podcasts, Instagram Stories en een korte serie op Netflix zakte de batterij bij thuiskomst al onder de 10%.

De Oppo Reno 2 wordt overigens geleverd met de VOOC-snellaadtechnologie van de Chinese fabrikant. Daarmee laad je je batterij binnen een halfuurtje weer op tot iets meer dan de helft, iets dat in de praktijk regelmatig lukte.

Toegankelijke luxe

In veel opzichten voelt en acteert de Oppo Reno 2 als een premium smartphone, maar met een mid-range prijskaartje. Voor de Reno 2 betaal je 499 euro, een flink verschil met de vlaggenschepen van Samsung  of Apple.

Als je kijkt naar de hardware, dan krijg je voor die investering bijzonder veel werkgeheugen (8GB) en een standaard opslag van 256GB, meer dan genoeg voor de gemiddelde smartphone gebruiker. Aan de andere kant is de chip aan boord dan weer een stukje minder krachtig dan andere toestellen uitdezelfde range.

Toch voelt het apparaat, mede dankzij het werkgeheugen, bij dagelijkse gebruik nooit langzaam of stroperig. Ga je meer van de grafische capaciteiten van de Oppo eisen, zoals bij het gamen, zul je merken dat er wel wat vertraging optreedt. Ook de Reno 2 draait op ColorOS, de aangepaste Android-versie van Oppo. Het is zeker in het begin even wennen aan de opbouw van het besturingssysteem, zeker wanneer je overstapt van een andere Android-versie.

Ook in de hand voelt de Reno 2 als een luxe apparaat. Stevig, niet te licht – maar ook niet te zwaar. Als het scherm oplicht, is het een eye-catcher. In alle opzichten is de Oppo Reno 2 een voorbeeld van toegankelijke luxe.

De Oppo Reno 2 is er in twee kleuren (zwart en blauw) en is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue. De adviesprijs is €499.

Eindoordeel

Oppo Reno 2

7

Pluspunten

  • Luxe uitstraling
  • Videostabilisatie
  • Snellader werkt goed

Minpunten

  • Batterij blijft uitdaging
  • Wat traag bij intensief gamen
De Oppo Reno 2 is de nieuwste uitbreiding van de Reno-familie van de Chinese fabrikant. De smartphone combineert een luxe uitstraling en veelzijdige video- en fotografiemogelijkheden met een vriendelijk prijskaartje.
Design
8.0
Gebruikersgemak
6.0
Batterijduur
6.0
Prijs/Kwaliteit
8.0
0 Reacties
Reageer