Nooit meer spijt van een verzonden bericht of foto met de app van Strings

Het overkomt ons allemaal wel eens; je stuurt iemand een berichtje en direct daarna denk je ‘had ik het maar niet verzonden’. Niets aan te doen toch? Als het aan Strings ligt wel!

Het Amerikaanse bedrijf heeft een instant-messaging app gelanceerd waarbij je kunt sturen wat je wilt, maar ook weer terughalen wat je wilt. Zo kun je een verzonden bericht weer ongedaan maken. Het klinkt gaaf, maar hoe werkt het eigenlijk?

_80445784_80445782

De CEO van Strings, Edward Balassanian, zegt dat de gratis app je de mogelijkheid biedt om verzonden berichten, afbeeldingen en video’s te verwijderen van je eigen telefoon en de telefoon van de ontvanger(s).

De app voorkomt ook dat een ontvanger de verstuurde media kan downloaden of er een screenshot van kan maken zonder jouw toestemming. Echter moet de ontvanger ook de Strings app gebruiken, anders werkt het verwijderen van de media niet.

What happens on Strings, stays on String

what happens on Strings, stays on Strings Zo kun je personen toevoegen aan de ‘string’ en met hen chatten. Echter kunnen de andere gebruikers geen nieuwe personen toevoegen aan de string of de content die gestuurd wordt kopiëren. Het bedrijf hanteert dan ook het welbekende mantra: “what happens on String, stays on Strings”.

Strings is misschien niet de enige op dit gebied, maar wel één van de succesvolste. Sinds de beta versie werd gelanceerd, afgelopen 31 december, is de populariteit van de app explosief gestegen. Balassanian zegt dat Strings 1000 gebruikers had tijdens de lancering en dat het aantal gebruikers is gestegen tot 40.000.

Strings Photo

Andere apps die dezelfde functionaliteit bieden zijn Invisible Text en Ansa. Ook Second Thought biedt dezelfde functionaliteit, ware het niet dat deze app alleen ongelezen berichten kan verwijderen.

In de aankomende weken zal de definitieve versie van String gelanceerd worden en volgens analisten ziet het ernaar uit dat deze app alleen maar zal stijgen in populariteit.

Wordt de content echt verwijderd?

Shiv Putcha van IDC Asia-Pacific heeft zijn vraagtekens bij de dienst. Eerder bleek al dat Snapchat de content ook niet ‘echt’ verwijderde.

“De content mag dan onzichtbaar worden op andere telefoons, de berichten staan nog steeds op de server”, aldus Putcha. Strings beweert echter dat de content daadwerkelijk verdwijnt van de telefoons en servers van het bedrijf.

Bewustwording

De komst van dit soort apps laat zien dat wij als gebruikers steeds bewuster worden van wat wij de wereld insturen via het web. Dat dit een goede zaak is wordt nog maar eens onderstreept door Putcha.

“Steeds meer bedrijven screenen sollicitanten op social media. Staan er rare foto’s of berichten op, dan is het einde verhaal voor de sollicitant”, aldus Putcha.

0 Reacties
Reageer