Maak van je huis een ‘smart home’ met het systeem van digitalSTROM

Smarthome bedrijf digitalSTROM is deze week in Nederland neergestreken. Na een ontwikkelingsperiode van zeven jaar is het Duits-Zwitsers bedrijf in 2011 in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk van start gegaan. Na het succes in deze landen richt het bedrijf zich nu op de Nederlandse markt.

Het bedrijf beschikt over een gepatenteerde innovatie; een slimme kroonsteen met geïntegreerde chip. Via deze kroonsteen is het mogelijk om een huis om te turnen in een ‘smart home’. Het ‘smart’ maken kan door het kroonsteentje toe te voegen aan het elektrische circuit van een apparaat en alle apparaten te verbinden op één netwerk.

Schermafbeelding 2015-01-22 om 17.27.03

De overstap naar de Nederlandse markt is een logische keuze volgens Martin Vesper, de CEO van digitalSTROM AG:

Na Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk is de lancering in Nederland een logische vervolgstap. digitalSTROM is via verschillende verkooppartners reeds verkrijgbaar in Nederland. Omdat we in de potentie van de markt geloven, hebben we besloten om nu ook onze eigen sales-, marketing- en communicatieactiviteiten hier verder uit te rollen.

Daarnaast beweert de CEO dat Nederlandse consumenten koplopers zijn in het integreren van technologie in hun dagelijks leven en dat ze één van de beste IT-infrastructuren van Europa voor smarthomes hebben.

Eén intelligent netwerk

Door alle elektrische apparatuur te verbinden tot één ‘intelligent’ netwerk kun je elk huis ‘smart’ maken. Daarnaast is het mogelijk om het systeem aan te passen aan de eigen levensstijl of woonwensen. Het systeem zou zo maar eens een vlammende start kunnen geven aan de ‘connected home‘ trend.

Het verbinden van alle apparaten via één netwerk zorgt er voor dat er nieuwe toepassingen tot stand komen die het gebruik en de eigenschappen van de apparaten veranderen. Zo kun je bijvoorbeeld een SONOS-geluidssysteem laten fungeren als deurbel en verlichting. Uiteraard zijn er nog vele andere mogelijkheden.

Schermafbeelding 2015-01-22 om 17.32.36

Volgens Vesper krijgt de woonbeleving van de consument er een extra dimensie bij met het systeem. Hij zegt hierover: “Wij geloven dat je een huis een smarthome kunt noemen als alle apparaten in één netwerk verbonden zijn, apparaten onderling kunnen communiceren en elk apparaat intelligent is.”

Daarnaast is het de bedoeling dat nieuwe apps eenvoudig aan het systeem toegevoegd kunnen worden, de functies van apparaten uit te breiden zijn en dat de apparaten met het internet en de cloud worden verbonden. Via een centraal platform heb je toegang tot alle smarthome toepassingen.

 

0 Reacties
Reageer